Direcció General de Comunicació

Pressupost

El Govern incrementa els pressupostos de la Generalitat per al 2020 en 420 milions d'euros

query_builder   20 octubre 2020 15:27

event_note Nota de premsa

El Govern incrementa els pressupostos de la Generalitat per al 2020 en 420 milions d'euros

  • Els ingressos provenen de les dues dècimes de dèficit finançat per a aquest exercici

 

El Govern de la Generalitat ha acordat incrementar els pressupostos de la Generalitat per al 2020 en 420 milions d’euros, després que el ministeri d’Hisenda hagi garantit el finançament d’un dèficit equivalent del 0,2% del PIB pel 2020.

 

Per tal d’incorporar els nous ingressos als comptes públics, el Govern de la Generalitat ha aprovat avui una generació de crèdits pressupostaris per valor de 420 milions que s’ubicaran en una partida genèrica que engloba despeses de tots els departaments. Des d’allà s’aniran transferint recursos en funció de les necessitats que els departaments hagin de cobrir al llarg dels propers mesos.

 

D’aquests 420 milions, es destinarà un total de 72 milions a cobrir despeses de caràcter transversal que els comptes del 2020 ja preveien en cas que es generessin nous recursos a càrrec de disposar de capacitat d’endeutament. La distribució prevista als pressupostos és la següent: 

 

  • 26 milions a polítiques en matèria d'habitatge
  • 20 milions a polítiques en matèria de protecció social
  • 13 milions a polítiques en matèria d'indústria i promoció econòmica
  • 13 milions a polítiques en matèria de cultura

 

La resta del crèdit generat es distribuirà entre els diferents departaments de la Generalitat en funció de les noves necessitats derivades de la pandèmia.

 

Aquests ingressos, com tots els vinculats als objectius de dèficit autoritzat, es finançaran a través de préstecs dels mecanismes de liquiditat estatals (FLA/FFF).

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia