Territori

Barcelona, de nit

Comença la consulta pública de participació per modificar la normativa que regula l'enllumenat per protegir el cel nocturn

query_builder   21 octubre 2020 11:11

event_note Nota de premsa

Comença la consulta pública de participació per modificar la normativa que regula l'enllumenat per protegir el cel nocturn

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el tràmit de consulta pública de participació del Projecte de modificació del Decret 190/2015, de 25 d’agost, de desplegament de la Llei 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn. D’aquesta manera, el Govern promou la col·laboració ciutadana i de les entitats implicades en l’elaboració d’aquesta normativa, d’acord amb la voluntat de potenciar el Govern obert i l’empoderament de la ciutadania en la presa de decisions. El termini per participar-hi és fins al 20 de novembre de 2020.

Barcelona, de nit.

La iniciativa s’ha establert per adequar la norma a les diferents novetats que s’han produït des de la seva aprovació i que motiven la conveniència de modificar-ne algunes previsions. Entre els aspectes principals de la reforma que es planteja destaquen:

  • L’adequació de les previsions del Decret als nous reglaments de la Unió Europea, que estableixen els requisits d’eficiència energètica i d’etiquetatge ecològic de les fonts lluminoses.
  • L’adequació de les previsions de làmpades permeses del Decret a les tecnologies disponibles al mercat, tenint en compte l’evolució dels darrers anys.
  • El desplegament dels procediments previstos en el Decret per a la declaració dels espais de medi nocturn protegit i l’establiment de criteris tècnics per a la seva gestió.
  • El desplegament per a les grans instal·lacions d’il·luminació d’un procediment per a la verificació periòdica de les prescripcions que els obliga la normativa actual, de manera que aquest s’ajusti a les seves especificitats i sigui el més racional possible.

Les aportacions es poden fer a través del portal participa.gencat.cat/regulations del 20 d’octubre al 20 de novembre de 2020.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43