Educació

f

Josep Bargalló: "Treballarem a fons per eradicar les violències de l'escola i fer que sigui la casa segura dels nostres alumnes"

query_builder   21 octubre 2020 19:15

event_note Nota de premsa

Josep Bargalló: "Treballarem a fons per eradicar les violències de l'escola i fer que sigui la casa segura dels nostres alumnes"

  • Escoles segures, tolerància zero, lluita perquè el poder no sigui usat impunement, acompanyament a les víctimes i també alguna llei que hauríem de canviar per tal de lluitar contra els abusos amb més contundència”, ha manifestat el titular d’Educació
Foto

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha remarcat aquesta tarda que des del Departament “treballarem a fons per eradicar les violències de l’escola i fer que sigui la casa segura dels nostres alumnes”. Així ho ha expressat al Parlament durant una interpel·lació sobre els darrers casos d’abusos en centres que s’han fet públics.

 

El conseller ha expressat la importància del pla d’eradicació de les violències a les escoles perquè l’educació suposa la formació en coneixements, però també en actituds, “i les actituds dels majors d’edat han de ser incòlumes. Si passa una cosa a l’escola i s’amaga va en contra de l’escola. Si, per contra, es treballa i es publicita, va a favor de l’escola perquè dona la imatge que treballa per ser segura”. I, ha expressat que “avui en dia res no es pot amagar res. Amagar les violències és una actitud covarda i estúpida”.

 

El titular d’Educació ha explicat la importància de l’educació sexual i afectiva com a mesura de prevenció de la violència sexual a les aules. Aquesta s’emmarca en el programa Coeduca’t, que haurà d’estar implantat a tots els centres, independentment de la seva titularitat, en el termini de 3 cursos. Caldrà que els projectes educatius de centre incorporin la coeducació i la perspectiva de gènere.

 

“Escoles segures, tolerància zero, lluita perquè el poder no sigui usat impunement, acompanyament a les víctimes i també alguna llei que hauríem de canviar per tal de lluitar contra els abusos amb més contundència”, ha afirmat Bargalló.

 

El conseller ha remarcat el paper que l’administració ha de dur a terme en l’acompanyament i denúncia dels abusos. Perquè “aquests silencis els hem de trencar, no poden trobar cap complicitat tampoc a l’administració ni entre els professionals de l’educació. Són silencis que les joves ja han trencat i contra els quals ja han alçat la veu. I és el nostre deure i el nostre compromís ser al seu costat”, ha remarcat el conseller.

 

Bargalló ha explicat que està en marxa des del passat mes d’abril la Unitat integrada d’atenció a infants i adolescents víctimes d’abusos al Complex Educatiu de Tarragona, que ja ha atès 65 víctimes.

 

21 d’octubre de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia