Educació

Foto

Es mantenen estables les puntuacions de l'alumnat de 4t d'ESO a les proves d'avaluació

query_builder   22 octubre 2020 13:39

event_note Nota de premsa

Es mantenen estables les puntuacions de l'alumnat de 4t d'ESO a les proves d'avaluació

  • Els resultats són de mitjana a Catalunya: 74,1 en llengua catalana; 77,0 en llengua castellana; 74,7 en llengua anglesa; 70,2 en matemàtiques; i 63,5 en cientificotecnològic
Foto

Les puntuacions de l’alumnat que el passat curs va dur a terme les proves d’avaluació de 4t d’ESO es mantenen estables respecte els cursos anteriors. Aquesta és una de les conclusions que s’extreuen de l’anàlisi de les proves dutes a terme pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya, i que s’han presentat avui en roda de premsa.

Les proves de caràcter diagnòstic, que van tenir lloc el passat mes de febrer, permeten analitzar el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’ensenyament obligatori. Les van dur a terme gairebé 80.000 alumnes de 1.081 centres educatius de totes les titularitats. El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, ha assenyalat que amb les proves “parlem de les habilitats que els alumnes han de tenir per viure en una societat democràtica. Som l’única administració educativa que les fa des de fa 10 anys i són censals, la fan tots els alumnes”.

Les proves avaluen les competències bàsiques en els següents àmbits: llengua catalana, llengua castellana, llengua anglesa, matemàtiques i coneixement cientificotecnològic.

Martínez ha recordat que “en cap cas estem parlant de revàlides, no són unes proves d’afectació en l’expedient dels alumnes. Són proves diagnòstiques, que ens diuen l’estat de l’educació en els centres i els seus alumnes. Ajuden als sistema educatiu i als centres a prendre decisions, a partir dels resultats d’aquest proves”.

Estabilitat en els resultats

Els resultats de l’avaluació de 4t d’ESO del curs 2019-2020 evidencien una estabilitat respecte les proves de l’any anterior. Així, la puntuació mitjana de les diferents competències és la següent: 74,1 en llengua catalana; 77,0 en llengua castellana; 74,7 en llengua anglesa; 70,2 en matemàtiques; i 63,5 en cientificotecnològica.

Un altre dels aspectes destacats és que entre el 20% i el 27% d’alumnes se situa en el nivell alt d’assoliment de les competències en totes les matèries avaluades. Pel que fa a l’alumnat situat a les franges baixes d’assoliment, només en el cas de la competència cientificotecnològica un 16% dels alumnes no assoleixen la competència –segons les recomanacions d’Europa per al 2020, s’estableix el 15% com a referència per establir el percentatge màxim d’alumnat que no pot assolir una competència-.

gràfic

Pel que fa a les proves del curs actual, les de 4t d’ESO es realitzaran el 17 i 18 de febrer, i les de 6è de primària entre el 4 i el 6 de maig.

 

1  

Fitxers adjunts

Dossier resultats proves avaluació 4t ESO

Dossier resultats proves avaluació 4t ESO
PDF | 675

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia