- La mesura es va prendre divendres per evitar riscos en la salut de les persones i no desbordar la capacitat d’acollida del medi natural
- Ha calgut recordar la prohibició de consumir aliments i begudes en espais públics a les persones disposades a fer pícnic
Les restriccions d’accés a vehicles que s’han implantat aquest cap de setmana als parcs i espais naturals que gestiona el Departament de Territori i Sostenibilitat han funcionat, en general, de forma satisfactòria, tot i que moltes persones visitants al·legaven desconèixer la mesura. Aquestes limitacions s’han produït per evitar aglomeracions que posessin en risc la salut de les persones i no desbordar la capacitat de càrrega del medi natural.
Pel que fa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de mig matí va començar la saturació progressiva a l'eix Olot-Santa Pau (GI-524, del quilòmetre 1 al 10). Quan ja no van quedar places d'aparcament regulat, es van començar a formar retencions i aparcaments fora de les àrees habilitades. Als vehicles que volien accedir a les àrees de lleure de Can Serra i de Santa Margarida se’ls va fer circular fins al nucli de Santa Pau per esponjar els accessos. En total, es calcula que es va restringir l’aparcament entre 200 i 300 cotxes.
A l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, al nucli de Sadernes, a Sales de Llierca, (final de la GIV-5231) un cop ple l'aparcament, els vehicles es van desviar des del nucli de Montagut, just al trencant que porta a Sadernes (GIV-5231, PK0). Tot i això, Alguns conductors van aparcar al llarg de la carretera, limitant el pas de vehicles, i als vorals de la pista de Gitarriu.
Al Camp de Tarragona, bona part de les famílies que van accedir als espais naturals es van desplaçar al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet. Si bé és cert que la pràctica totalitat de les persones visitants duia la mascareta, la majoria portava pícnic, malgrat la prohibició de consumir aliments i begudes en espais públics, expressament senyalitzat en les àrees de lleure de la Font de la Teula, de la Font Negra o Castellfollit, i de Roca de l'Abella, totes a Vimbodí i Poblet.
A la resta de parcs on no es va establir un operatiu coordinat pel CECAT no van sorgir incidències remarcables tret d’algunes aglomeracions a l’accés a Requesens, dins el Paratge Natural d’Interès Nacional de L'Albera.