Direcció General de Comunicació

El Govern aprova transferir crèdits dins del pressupost d'Educació per atendre la despesa arran de la Covid-19, per valor de 67 milions d'euros 

El Govern aprova transferir crèdits dins del pressupost d'Educació per atendre la despesa arran de la Covid-19 per valor de 67 milions d'euros 

query_builder   27 octubre 2020 15:12

event_note Nota de premsa

El Govern aprova transferir crèdits dins del pressupost d'Educació per atendre la despesa arran de la Covid-19 per valor de 67 milions d'euros 

 • La transferència de crèdits es durà a terme entre diferents capítols del pressupost de 2020 del Departament d’Educació

El Govern ha aprovat avui una transferència de crèdits en el pressupost del Departament d’Educació per atendre l’increment de despesa no pressupostada a conseqüència de la Covid-19 durant l’inici del curs 2020-2021.

D’aquesta manera, s'aprova la transferència de crèdits entre els diferents conceptes pressupostaris del capítol 5 de la secció pressupostària Fons de Contingència, als capítols 1, 2 i 4 del Departament d'Educació del pressupost per al 2020. Aquesta transferència, per un import de 67.678.627 euros, permetrà atendre l’increment de despesa que no estava pressupostada i que s’ha generat com a conseqüència de l’impacte de la Covid-19 al sistema educatiu.

El detall de les actuacions finançades amb aquests fons és el següent:

 1. Dotació d’un import de 14.859.232€ a la partida dels Consells Comarcals per als ajuts de targetes moneder que es van utilitzar el curs passat, per a indemnitzacions per a empreses que prestaven serveis de menjador escolar i per a l’increment de rutes de transport escolar.
 1. L’aplicació de mesures de treball no presencial a partir del 13 de març ha suposat la dotació d’equipament al personal del Departament així com l’establiment d’eines que permetin fer possible el teletreball. L’impacte d’aquestes actuacions ha implicat un cost de 4.775.907,16 en el pressupost TIC del Departament així com de 53.273,81€ en el del Consorci d’Educació de Barcelona.
 1. D’acord amb el Pla d’Equitat Digital, quan es van tancar els centres el curs passat, es van haver de distribuir els recursos informàtics ja presents als centres educatius entre aquelles famílies i alumnes que no tenien accés a aquests dispositius a les seves llars. El cost de les contractacions associades ha estat de 780.186,22€.
 1. L’inici de l’activitat presencial als centres, primer amb el procés de preinscripció escolar i, a partir de setembre, amb l’inici del curs escolar, ha requerit l’adquisició d’equipament EPI per a garantir la seguretat dels treballadors. El cost estimat fins al mes de desembre d’adquisició d’aquests materials és de 7.039.238,46€ en els centres públics i d’1.012.557€ en els centres concertats.
 1. L’aplicació de nous protocols en la neteja i desinfecció dels espais destinats a l’activitat lectiva implicarà un cost afegit en els serveis de neteja dels centres públics de 3.000.000€ fins al 31 de desembre de 2020.
 1. Assignació extraordinària a les llars d’infants pròpies del Departament de 581.615,34€ per l’efecte de disminució dels ingressos.
 1. Realització d’exàmens de salut per determinar el risc dels treballadors en el moment d’incorporació presencial als seus llocs de treball. Contractacions a entitats externes per un import total de 790.320€.
 1. Ha estat necessari realitzar diverses obres addicionals d’adequació d’edificis administratius per garantir la seguretat de les persones en relació amb els nous protocols establerts, per un import total de 303.000€, i en els centres educatius per un import de 219.786,75€.
 1. Per poder portar la gestió dels equipaments inclosos en el Pla d’Educació Digital de Catalunya, s’ha observat amb posterioritat a l’inici de la seva implementació que és necessari disposar d’una eina informàtica que permeti tenir traçabilitat dels equips. Es preveu el desenvolupament de l’eina informàtica amb un cost de 450.000€.
 1. Des del Govern de l’Estat s’ha establert el programa “Educa en digital” per facilitar la transformació de l’activitat educativa a formats digitals i dotar d’equips els alumnes que ho necessitin per al seguiment de les activitats docents de manera no presencial. Aquesta actuació suposa un import de 4.215.678,44€ a assumir per part del Departament d’Educació.
 1. Amb l’inici del curs escolar 2020-2021, s’han desdoblat classes per tal d’establir grups estables i, en la mesura del possible, que aquests siguin de menor mida que en cursos precedents. Això ha implicat l’increment dels tutors dels grups que tenen associat un complement en nòmina per aquesta tasca. El cost per al setembre-desembre d’aquests complements de tutoria en els docents dels centres públics és d'1.231.252,28€.
 1. L’impacte de les mesures de personal establertes per als centres titularitat del Departament s’ha traslladat a la resta de centres, entre d’altres reforços de docents i de personal PAS, complements de tutoria, reforços aules d’acollida, etc. L’import per a centres concertats és de 15.278.416,7€ i per a centres municipals d'1.241.365,04€.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia