Educació

CS

Educació mantindrà la presencialitat de l'alumnat a infantil, primària i secundària

query_builder   29 octubre 2020 18:53

event_note Nota de premsa

Educació mantindrà la presencialitat de l'alumnat a infantil, primària i secundària

  • A partir de dilluns els centres treballaran per reduir la presencialitat al batxillerat, formació professional i règim especial
  • La reducció de la presencialitat es mantindrà fins el final del primer trimestre

El Departament d’Educació mantindrà la plena presencialitat de l’alumnat als dos cicles d’educació infantil i tota l’educació obligatòria -primària i secundària-. I a les etapes postobligatòries de batxillerat, formació professional i règim especial els centres treballaran per tal de reduir la presencialitat en el marc dels seus propis plans d’organització.

Educació ha publicat un comunicat al portal de centres, per tal que els centres educatius disposin d’informació sobre les afectacions de les noves mesures aprovades pel Procicat en el marc de la pandèmia.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat aquestes mesures deixant clar que “allò que és primordial es mantenir i preservar el dret a l’educació del nostre alumnat. Totes les mesures tenen aquesta fita. Així, infantil, primària i ESO continuen igual. És un bé a preservar el manteniment de l’ensenyament obligatori presencial. Es mantenen vigents totes les instruccions i tots els plans d’organització dels centres”.

Pel que fa a l’ensenyament postobligatori -és a dir, batxillerat, cicles mitjà i superior i també els ensenyaments d'idiomes, adults, arts i musica, etc-, els centres “han de tendir a augmentar la no-presencialitat, a reduir la presencialitat. I ho han de fer en els termes que les instruccions i molts plans d’obertura ja preveien”, ha afirmat Bargalló. Una mesura que haurà de desenvolupar-se al llarg de la setmana vinent, i que s’allargarà el primer trimestre per tal que els centres no hagin de variar els plans passats els propers 15 dies. Amb la voluntat de no interrompre l’activitat ordinària, demà divendres aquesta serà la ja prevista, com ho serà fins que els centres no puguin activar les noves mesures.

El conseller ha destacat que “no és nou, fins ara ho feien un 10% de centres de batxillerat, un 20% de centres d'FP i la gran majoria de centres de règim especial, com idiomes i arts. Aquesta necessitat de reduir la presencialitat l’hem de preveure, per lògica i pel bé dels centres, fins a final de trimestre”.

Pel que fa a la suspensió d’activitats extraescolars, no afecta els centres de règim especial reglats, però sí totes les activitats formatives no reglades. Tampoc afecta a les activitats organitzades pels propis centres i que mantinguin els grups estables.

Tanmateix, la propera setmana es publicaran instruccions específiques referents a aspectes concrets com l’avaluació o les pràctiques.

Pel que fa a la mobilitat de l’alumnat i professorat, davant dels confinaments perimetrals, aquesta està garantida amb la declaració responsable. En el professorat per anar del domicili al centre i a la inversa –sigui fora del municipi, comarca o en una altra comunitat autònoma-; i en l’alumnat, tant es traslladi amb transport públic com amb la família.

 

29 d’octubre de 2019

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia