Interior

Foto

L'empresa Double Control s'ha adherit al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci

query_builder   3 novembre 2020 17:48

event_note Nota de premsa

L'empresa Double Control s'ha adherit al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci

  • Es formarà personal de l’empresa, dedicada a prestar serveis de control d’accés i auxiliars de servei en festivals de mitjà i gran format, equipaments municipals i hotels, per tal de saber detectar i prevenir possibles casos de violències sexuals
Foto

L’empresa Double Control, SL s’ha adherit al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, impulsat pel Departament d’Interior. El director general de la Direcció d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Jordi Jardí, i el gerent de Double Control SL, Marc Fontiana, han oficialitzat l’acord recentment.

Double Control, SL és una empresa orientada a prestar serveis de control d’accés i auxiliars de servei que desenvolupa gran part de la seva tasca en sectors d’oci com festivals de mitjà i gran format, equipaments municipals dels ajuntaments i hotels.

L’adhesió de Double Groups, SL al Protocol contempla la formació dels professionals de l’empresa per tal de donar criteris operatius perquè el Protocol s’implementi correctament.

Aquesta formació està basada en sensibilitzar a tot el personal per tal de saber detectar i prevenir possibles casos i donar les eines per a intervenir, atendre i actuar tant amb les persones afectades com amb les persones presumptament autores.

En concret, es formaran 20 persones de l’entitat que són personal de control d’accés i auxiliars de serveis en el marc d’activitats d’oci.

Amb aquest protocol, la Generalitat posa a l’abast els seus mitjans en l’àmbit de la seguretat a fi d’evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals quedi impune. A partir de criteris interpretatius i operatius, les conductes d’assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa, podran ser penades.

Aquest Protocol, del qual se’n desprèn una campanya informativa sota el lema “No en passem ni una”, es va redactar a partir de les conclusions a les quals va arribar un grup de treball sobre violències sexuals que es va constituir el juliol de 2018. El grup el van integrar entitats municipalistes, representants de policies locals, Mossos d’Esquadra, l’Institut Català de les Dones, el Departament d’Interior, representants del Consell Nacional de les Dones, associacions de víctimes, experts i expertes en violència masclista, associacions representatives d’empreses de seguretat, associacions i federacions d’empresaris del sector de l’oci, representants d’empreses de controladors d’accés i altres persones expertes en el tema de la violència sexual.

El Protocol es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el dia 11 d’abril.