- Defensa al Parlament que les decisions del Govern per restringir la mobilitat “responen a un bé superior, que és la necessitat de protegir la vida de les persones”
- Assegura que el Govern ha acompanyat la decisió d’activar l’aturada social per frenar l’expansió del coronavirus amb la mobilització de 306 milions d’euros

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha reconegut avui al Parlament que des del Govern “som molt conscients que les decisions que estem prenent són decisions dures, i posarem tots els recursos, i posarem totes les eines per ajudar la gent". En aquest sentit, s’ha compromès a “seguir buscant recursos sota les pedres perquè arribin a tothom”.
En resposta a una interpel·lació del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar sobre l’impacte de la crisi sanitària en els sectors productius, Aragonès ha defensat que totes les mesures de restricció de mobilitat que ha activat el Govern durant les últimes setmanes s’han pres d’acord amb criteris sanitaris i han estat contrastades amb experts de diferents àmbits del món sanitari. “I això no ho sotmetrem a debat, no intentarem contraposar aquestes mesures que responen a un bé superior, que és la necessitat de protegir la vida, amb el legítim interès econòmic que hi pot haver des dels sectors productius”, ha assegurat.
Durant la seva intervenció, el vicepresident ha recordat que “el Govern ha acompanyat la decisió d’activar l’aturada social per frenar l’expansió del coronavirus amb la mobilització de 306 milions d’euros”, aprofitant el finançament addicional del 0,2% del dèficit derivat de la suspensió de les normes fiscals, per acompanyar els sectors i col·lectius més afectats.
El vicepresident ha explicat que el Govern català va oferir la seva ajuda a l’Estat per canalitzar, a través del SOC, les tramitacions dels ERTO’s, i que també van posar a disposició del Govern central l’experiència adquirida per la Generalitat en la RGC per gestionar l’ingrés mínim vital, que “no s’està executant correctament”. “És una assignatura pendent. Puc entendre la dificultat que tenen les administracions, per això hem ofert la nostra ajuda”, ha explicat Aragonès. Però, en el primer cas no han obtingut resposta i, en el segon, han declinat acceptar l’ajuda.
Finalment, el vicepresident ha qualificat de “contradictori” que, mentre aquesta setmana el Govern català ha aprovat una ajuda de 40 milions d’euros per als treballadors autònoms afectats per la pandèmia, el passat 21 d’octubre l’Estat va cobrar de cop totes les quotes pendents des del mes de gener. “Crec que la sensibilitat en aquest sentit ha fallat i que hem de trobar una manera de corregir-ho perquè, al final, o ens en sortim tots o no se’n sortirà ningú”, ha advertit.