Territori

Bus del parc

El Bus del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici tanca una nova temporada de servei amb 3.357 usuaris

query_builder   9 novembre 2020 12:26

event_note Nota de premsa

El Bus del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici tanca una nova temporada de servei amb 3.357 usuaris

  • El nombre total d’usuaris ha sigut lleugerament inferior que l’any 2019
Bus del parc

El servei de bus que permet arribar en transport públic al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici des del pla de l’Ermita fins a la localitat d’Espot ha complert enguany 11 anys d’operativitat. Aquesta temporada ha funcionat des del 22 de juny al 30 de setembre. Des de l’any 2019 s’ha continuat amb l’ampliació del servei de les localitats d’Espot fins a la Pobla de Segur des d’on enllaça amb la línia de tren Lleida – la Pobla fins a l’estació inferior del telefèric de la Vall Fosca, a l’embassament de Sallente, en el marc del projecte europeu LAST MILE en el qual participa el Departament de Territori i Sostenibilitat.

 

En total, el servei del Bus del Parc convencional ha estat utilitzat per 3.357 persones, registrant-se descensos durant el juliol i el setembre, augmentant el mes d’agost, quan es van transportar 1.513 passatgers/mes. Segons indiquen les dades, l’efecte produït per la Covid-19 ha estat més lleu del que es podia esperar en aquest servei de transport públic.

 

El recorregut de la Pobla a l’embassament de Sallente és el que ha registrat un major descens en el nombre d’usuaris/es ja que el telefèric va estar fora de servei per una avaria tècnica durant tot el mes de juliol.

 

Evolució comparativa usuaris parc i bus
L’evolució en el nombre d’usuaris/es ha sigut molt similar als registres de visitants en els accessos al Parc Nacional, que tot i registrar un lleu descens en números globals, durant el més d’agost ha assolit pics importants.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 148