Direcció General de Comunicació

aquas

El Govern aprova els nous Estatuts de l'AQuAS

query_builder   10 novembre 2020 15:04

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els nous Estatuts de l'AQuAS

  • L’Executiu ha donat llum verda al Decret que adapta la regulació de les funcions i el funcionament de l’agència als canvis que s’han produït des del 2013 quan es van aprovar els anteriors estatuts

 

El Govern ha aprovat els nous Estatuts de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). L’Executiu ha donat llum verda al Decret que adapta la regulació de les funcions i el funcionament de l’agència als canvis que s’han produït des del 2013 quan es van aprovar els anteriors estatuts. Així, es reflecteixen les funcions que ara realitza l’AQuAS destacant, entre les quals destaca la de garantir l’accés al big data sanitari per a la recerca i la innovació i la seva aplicació en l’avaluació sanitària, l’avaluació de la recerca o l’impuls de projectes d’innovació en el sector salut.

 

Una de les novetats destacades és la incorporació d’un procés de convocatòria pública per a la designació de la persona que ocupi la direcció de l’AQuAS, que en garanteixi l’elecció del millor perfil professional, sota criteris de mèrit, capacitat, responsabilitat i competència. D’aquesta manera s’avança en la professionalització de la direcció pública.

 

El Decret estableix que els objectius de l’Agència passen per generar el coneixement rellevant per contribuir a millorar la qualitat, seguretat i sostenibilitat del sistema de salut de Catalunya. A més, aquest coneixement ha de facilitar la presa de decisions a la ciutadania, als professionals i als gestors de l’àmbit de la salut, i als òrgans responsables de la planificació. L’AQuAS també ha de facilitar la implicació dels professionals sanitaris en el sistema de salut i la seva coresponsabilitat per assolir finalitats comunes i qualitat de l’atenció. 

 

Aquest Decret entrarà en vigor al cap de vint dies de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia