- Les fortes ratxes de vent van trencar i arrencar el sostre de l’equipament, i el van escampar pels prats d’aquesta àrea del Parc Natural del Cadí-Moixeró
- Els treballs de neteja han comptat amb el suport d’un helicòpter dels Agents Rurals, per traslladar les peces més grans; de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, propietària del refugi, els guardes de la instal·lació, i persones voluntàries de l’associació Mountain Wilderness i dels municipis del voltant
Aquesta setmana s’han completat els treballs de retirada de les peces del sostre del refugi de Prats d’Aguiló, al Parc Natural del Cadí-Moixeró, que havien quedat escampades pels prats, a conseqüència del fort vent i les pluges del temporal Gloria, el passat mes de gener.
Es tracta de planxes metàl·liques i trossos de l’aïllat tèrmic de part de la teulada que s’han pogut retirar gràcies al treball conjunt d’institucions, entitats i persones voluntàries. Concretament, hi ha participat la brigada de manteniment del Parc Natural del Cadí-Moixeró, membres de l’associació Mountain Wilderness i diverses persones voluntàries i veïnes del municipi.
Aquesta col·laboració va permetre acumular al costat del refugi tots els materials escampats. Les parts més petites les va baixar entre el guarda del refugi, el grup voluntari de Mountain Wilderness i dels municipis de l’entorn, i la brigada del parc natural.
Per al trasllat de les planxes més grans ha estat necessari el suport d’un helicòpter del Cos d’Agents Rurals, que les van transportar dimarts per traslladar-es a un abocador controlat. Així, gràcies a aquest treball coordinat s’ha pogut recuperar aquest hàbitat i retornar-lo al seu estat original.
Un refugi popular per ascencdir al Comabona
Inaugurat el 1976, el refugi de Prat d’Aguiló està situat en un dels racons més bonics de la serra del Cadí, al vessant nord del Pas dels Gosolans. Forma part de la popular travessa Cavalls del Vent, que recorre tots els refugi del Parc Natural del Cadí-Moixeró. És parada obligatòria si es fa aquesta travessa o si es vol assolir el Comabona (2.548 m), el cim més popular d’aquesta part de la serra. Així, és un camp base si es vol practicar l’alpinisme. També s’hi pot accedir a través del PR-C 124 des del poble d’Olià (Cerdanya).
Des de principi de febrer la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), propietària del refugi, i el guarda van treballar per poder reparar els danys ocasionats pel temporal Gloria el més aviat possible, atès que sense sostre, la neu es va acumular a l’interior i va provocar altres desperfectes. El passat 25 de juny ja es va poder obrir sense pernoctes, i apartir de l’1 de juliol el refugi oferia el seus serveis complets, amb una capacitat de només 15 places.
1