Territori

vall Sio cicloturisme ruta

Territori i Sostenibilitat avança en la definició de la ruta cicloturística de la vall del Sió

query_builder   13 novembre 2020 15:33

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat avança en la definició de la ruta cicloturística de la vall del Sió

  • El Departament presenta a alcaldes i alcaldesses de la Segarra, l’Urgell i la Noguera l’estudi del nou itinerari, que abasta 70 quilòmetres d’una quinzena de municipis
vall sio cicloturisme

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, juntament amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha presentat avui a alcaldes i alcaldesses de la Segarra, l’Urgell i la Noguera, l’estudi, en fase avançada de redacció, de la ruta cicloturística de la Vall del Sió. Aquesta actuació consisteix en la configuració d’un nou itinerari per a bicicletes i vianants que posi en valor el territori de la vall d’aquest riu, d’uns 70 quilòmetres de longitud, que abasta una quinzena de municipis d’aquestes comarques.

 

La nova ruta, a més, contribuirà a conformar una xarxa de rutes cicloturístiques a Catalunya, mitjançant la seva connexió amb la ruta Intercatalunya, de Lleida a Girona, actualment en desenvolupament, i ja en servei en el tram Lleida – Cervera. A les comarques lleidatanes, a més, el Departament també està treballant en la ruta dels Llacs, de Lleida a la Pobla de Segur.

vall sio cicloturisme

Aquest recorregut travessarà zones boscoses o agrícoles de gran valor paisatgístic, i també oferirà una visió privilegiada de l’entorn més llunyà, amb vistes de les muntanyes pirinenques i de tota la zona agrícola de les tres comarques. A més, pretén facilitar un nou model en bicicleta, en combinació amb el mode ferroviari; així, es plantegen els extrems de la ruta a les estacions ferroviàries de Sant Guim de Freixenet i Balaguer. Així mateix, aquest projecte vol buscar sinergies amb altres itineraris com la ruta de les Valls, la ruta de les Peixeres, i la ruta dels Castells.

 

En aquests moments, Territori i Sostenibilitat està enllestint una proposta de traçat, per tal de consensuar-lo amb els municipis implicats. Els principals criteris en el disseny d’aquesta ruta són: l’aprofitament de vies verdes o camins pedalables ja existents i degudament senyalitzats; l’aprofitament de camins rurals o forestals en servei, fora de les àrees urbanes i de les gran vies de comunicació i l’aprofitament de tram de carreteres, on no s’ha trobat alternativa, una intensitat de trànsit inferior a 500 vehicles diaris. L’estudi preveu la possibilitat de desenvolupar aquesta ruta per fases.

 

Un cop definit el traçat, es documentaran les característiques físiques de la ruta plantejada (perfil longitudinal, tipologia i estat del paviment, obres de drenatge i de fàbrica incloses a l’itinerari, entre d’altres aspectes), i es definirà una proposta d’actuacions, fonamentalment senyalització, punts de descans i resolució de punts de discontinuïtat, inclosa la seva valoració econòmica.

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 280

Plànol rutes cicloturístiques

Plànol rutes cicloturístiques 161

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 230

`