Cultura

CULTURA

La consellera Ponsa referma el compromís del Govern amb el món casteller en el 10è aniversari de la proclamació dels castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat

query_builder   16 novembre 2020 15:00

event_note Nota de premsa

La consellera Ponsa referma el compromís del Govern amb el món casteller en el 10è aniversari de la proclamació dels castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat

CULTURA
  • • La celebració ha comptat amb la participació de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i de les colles castelleres de Valls: la Vella dels Xiquets de Valls, la Jove dels Xiquets de Valls

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha assistit avui a l’acte de commemoració del 10è aniversari de la proclamació, per part de la UNESCO, dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Valls. A l’acte hi ha participat l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sergi Font; i els responsables de les colles castelleres de Valls: la Vella dels Xiquets de Valls i la Jove dels Xiquets de Valls.

La consellera Ponsa ha recordat “l’esclat d’alegria” que va suposar ara fa 10 anys a Nairobi aquesta declaració per part de l’UNESCO i ha dit que “va ser una celebració de país”.

La titular de Cultura ha refermat el suport i el compromís del Govern de ser al costat del món casteller, en aquests moments tan difícils per a la cultura popular, i en concret pel món casteller, degut a les conseqüències de la pandèmia. “Les circumstàncies són adverses, però els valors dels castells són tants i tan profunds que faran perviure sempre. Si bé hem de posar mesures i les posem”.

Ponsa ha recordat la seva vinculació amb el món casteller i la ciutat de Valls, i s’ha afegit al desig de les colles perquè puguin tornar aviat a les places: “Hem de tenir com a exemple els vostres valors per revertir la situació i sortir enfortits”.

L’acte ha finalitzat amb la visita a l’escultura que apel·la al KM0 del món casteller.

En la seva visita institucional a Valls, la consellera Ponsa ha visitat també l’Institut d’Estudis Vallencs, on es troba l’Espai Gerhard, dedicat a la recerca, difusió i investigació de l'obra de Robert Gerard, i on es conserva part del seu fons, molt important per al patrimoni musical català.

El Govern celebra enguany l’Any Gerhard, amb un seguit d’actes i concerts, coordinats pel comissari de l’any Edmon Colomer, i emmarcat dins el programa Musica i Exili. L’acte institucional està previst pel proper 30 de novembre.

5  

Imatges

Fotografia escultura Km0

Fotografia escultura Km0 126

Fotografia de la commemoració

Fotografia de la commemoració 116

Fotografia amb les colles castelleres

Fotografia amb les colles castelleres 94

Visita a l'Espai Gerhard de l'Institut d'Estudis Vallencs

Visita a l'Espai Gerhard de l'Institut d'Estudis Vallencs 80

Espai Gerhard detall

Espai Gerhard detall 182

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia