CULTURA
  • • La celebració ha comptat amb la participació de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i de les colles castelleres de Valls: la Vella dels Xiquets de Valls, la Jove dels Xiquets de Valls

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha assistit avui a l’acte de commemoració del 10è aniversari de la proclamació, per part de la UNESCO, dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Valls. A l’acte hi ha participat l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sergi Font; i els responsables de les colles castelleres de Valls: la Vella dels Xiquets de Valls i la Jove dels Xiquets de Valls.

La consellera Ponsa ha recordat “l’esclat d’alegria” que va suposar ara fa 10 anys a Nairobi aquesta declaració per part de l’UNESCO i ha dit que “va ser una celebració de país”.

La titular de Cultura ha refermat el suport i el compromís del Govern de ser al costat del món casteller, en aquests moments tan difícils per a la cultura popular, i en concret pel món casteller, degut a les conseqüències de la pandèmia. “Les circumstàncies són adverses, però els valors dels castells són tants i tan profunds que faran perviure sempre. Si bé hem de posar mesures i les posem”.

Ponsa ha recordat la seva vinculació amb el món casteller i la ciutat de Valls, i s’ha afegit al desig de les colles perquè puguin tornar aviat a les places: “Hem de tenir com a exemple els vostres valors per revertir la situació i sortir enfortits”.

L’acte ha finalitzat amb la visita a l’escultura que apel·la al KM0 del món casteller.

En la seva visita institucional a Valls, la consellera Ponsa ha visitat també l’Institut d’Estudis Vallencs, on es troba l’Espai Gerhard, dedicat a la recerca, difusió i investigació de l'obra de Robert Gerard, i on es conserva part del seu fons, molt important per al patrimoni musical català.

El Govern celebra enguany l’Any Gerhard, amb un seguit d’actes i concerts, coordinats pel comissari de l’any Edmon Colomer, i emmarcat dins el programa Musica i Exili. L’acte institucional està previst pel proper 30 de novembre.

5  

Imatges

Fotografia escultura Km0

Fotografia escultura Km0 126

Fotografia de la commemoració

Fotografia de la commemoració 116

Fotografia amb les colles castelleres

Fotografia amb les colles castelleres 94

Visita a l'Espai Gerhard de l'Institut d'Estudis Vallencs

Visita a l'Espai Gerhard de l'Institut d'Estudis Vallencs 80

Espai Gerhard detall

Espai Gerhard detall 182