Drets Socials

DTASF

Oriol Amorós, nou secretari general, i Marta Cassany, nova secretària d'Afers Socials i Famílies

Enric Vinaixa serà el nou responsable de l'àmbit de Treball

query_builder   16 novembre 2020 20:55

event_note Nota de premsa

Oriol Amorós, nou secretari general, i Marta Cassany, nova secretària d'Afers Socials i Famílies

Enric Vinaixa serà el nou responsable de l'àmbit de Treball

El Govern nomenarà demà Oriol Amorós nou secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en substitució de Josep Ginesta. Amorós ha estat fins ara secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament.

Pel que fa a les responsabilitats sectorials en l’àmbit de Treball que fins ara exercia Ginesta, seran encomanades a Enric Vinaixa, que les assumirà juntament amb les seves tasques actuals com a director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral.

D’altra banda, el Govern també nomenarà Marta Cassany com a nova secretària d’Afers Socials i Famílies, rellevant en el càrrec a Francesc Iglesies. Cassany és actualment la directora del Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona.

Aquesta reestructuració té com a objectiu reforçar amb noves perspectives les dues àrees clau del Departament –afers socials i treball- per als propers mesos, que estaran centrats en les conseqüències de la crisi social i laboral sobre la ciutadania.

Per una banda, s’aposta per la creació d’una figura dedicada únicament a les polítiques de treball i, per l’altra, es vol donar un nou impuls a la Secretaria d’Afers Socials i Famílies, de qui depenen qüestions tan sensibles com la discapacitat, el sensellarisme o l’atenció a la gent gran.

El relleu s’ha pactat de comú acord entre el conseller Chakir el Homrani i els secretaris Josep Ginesta i Francesc Iglesies. Ginesta ha estat una de les persones clau en la defensa dels drets de les persones treballadores, en la consolidació del paper de la concertació social en l’àmbit de les polítiques de Treball i en la mediació i la resolució de conflictes laborals molt importants dels darrers anys. Per la seva banda, Iglesies ha dedicat aquests cinc anys a potenciar estratègicament el sistema de serveis socials, a l’impuls de polítiques públiques adreçades als col·lectius més vulnerables i, especialment, a l’autonomia personal.

El conseller El Homrani agraeix profundament la dedicació, l’esforç i la perseverança de tots dos al capdavant de dues àrees de gran complexitat els últims anys.

 

Trajectòries professionals d’Amorós, Cassany i Vinaixa

Oriol Amorós i March

Oriol Amorós (Barcelona, 1970) ha estat fins ara secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament i emprèn aquesta nova responsabilitat amb un llarg bagatge de gestió a l’administració catalana. Vinculat sempre a les polítiques públiques d’igualtat, ha coordinat l’acollida i el suport a les persones migrades, la protecció internacional de persones refugiades i, més recentment, també totes les polítiques del Departament en matèria de violència masclista.

Enginyer tècnic agrícola de formació, Amorós ha estat, entre d’altres, diputat del Parlament de Catalunya (2003-2006 i 2010-2016), secretari per a la Immigració de la Generalitat (2006-2010) i secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania (2016-2020). És professor associat a la UB d’Estructura Social i Política.

Marta Cassany i Virgili

Marta Cassany (Tarragona, 1970) és des de l’any passat directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i també aporta una llarga trajectòria i experiència a l’administració catalana.

És llicenciada en Dret i professora associada de Dret Administratiu a la Universitat Rovira i Virgili. Anteriorment ha estat cap de Secció de Gestió Econòmica, Obres i Manteniment dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Justícia; jurista del Centre Penitenciari de Tarragona; gerent del Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona, i cap del Servei de Coordinació dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Enric Vinaixa i Bonet

Enric Vinaixa (Barcelona, 1967) és director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral de la Generalitat des de l’any 2016 i ara assumeix també les tasques de secretari de Treball. 

És diplomat en Relacions Laborals i professionalment ha estat docent i formador ocupacional de l’Escola Pia de Sarrià – Calassanç (1987-2000), cap de Recursos Humans del mateix centre (2001-2007) i director de Relacions Laborals de la Universitat Oberta de Catalunya (2007-2016).

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia