Territori

MACBA. Foto: Miquel Coll

El MACBA obté el Distintiu de garantia de qualitat ambiental

query_builder   17 novembre 2020 08:22

event_note Nota de premsa

El MACBA obté el Distintiu de garantia de qualitat ambiental

  • La Generalitat també ha atorgat l’ecoetiqueta catalana a la flota de vehicles de la cooperativa Grup La Pau, de Badalona, dedicada al transport sanitari
MACBA. Foto: Miquel Coll
MACBA. Foto: Miquel Coll

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, ha atorgat el Distintiu de garantia de qualitat ambiental al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), per a la categoria d’equipaments culturals: biblioteques, museus i col·leccions. Aquesta categoria té definits un estrictes criteris ambientals relacionats amb la gestió de residus, estalvi i eficiència energètica, incorporació de sistemes d’estalvi d’aigua, criteris de compres de productes certificats amb etiquetes ecològiques, criteris de mobilitat sostenible tant per les persones treballadores com per a les  persones usuàries, entre d’altres.

Grup La Pau

El Distintiu de garantia de qualitat ambiental és un sistema català d’etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent. Amb la certificació del MACBA, ja són 38 els equipaments culturals que disposen de l’ecoetiqueta. La categoria d’equipaments culturals: biblioteques, museus i col·leccions representa el 15% del total de Distintius atorgats.

22% de Distintius per a flotes

També ha obtingut l’ecoetiqueta catalana la cooperativa Grup La Pau, de Badalona, dedicada al transport sanitari, per a la seva flota de vehicles, 92 ambulàncies amb un percentatge elevat de vehicles de baixes emissions. Alhora, compleix  altres criteris ambientals com el control de consums de combustibles i la formació en conducció eficient.

Amb aquest atorgament, ja són 55 les organitzacions que disposen del Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a la seva flota de vehicles, xifra que representa el 22% de les 246 d’organitzacions que disposen del Distintiu.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 902

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia