Direcció General de Comunicació

urna

El Govern aprova 32 milions d'euros per a la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya

query_builder   17 novembre 2020 15:19

event_note Nota de premsa

El Govern aprova 32 milions d'euros per a la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya

El Govern ha aprovat la transferència de crèdit del Fons de contingència per un import de 32 milions d’euros al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència per atendre les despeses d'organització de les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per al proper 14 de febrer de 2021.

 

La dotació de 32 milions inclou un increment previst de 8 milions per a les mesures necessàries per a l’organització dels comicis en context de Covid-19. A més, es preveu una inversió de 6’2 milions per a contractacions d’obres, serveis i subministraments imprescindibles per a la celebració de la jornada electoral, 4’1 milions d’euros de bestretes als ajuntaments, 1’75 milions en dietes per al personal involucrat en els comicis (jutges de primera instància i jutges de pau, secretaris d’ajuntaments, personal de l’administració, etc.) i 11’6 milions de subvencions a les formacions polítiques.

 

Atès que les eleccions generen una despesa extraordinària, no prevista en el pressupost per al 2020, es fa necessari aquesta dotació extra que autoritza el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

 

Concretament, es destinen 32.234.817 euros al departament responsable d’organitzar les eleccions, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència des de la Subdirecció General de Processos Electorals i Democràcia Directa que rep 20.593.018 euros de l’import total del crèdit, i els 11.641.798 euros restants es destinen a les subvencions corresponents als partits polítics.

 

D’altra banda, per tal de portar a terme la campanya institucional informativa vinculada a la convocatòria electoral, el Govern ha autoritzat també una transferència de 2.879.000 euros des del Fons de Contingència a la Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia