Agència Catalana de l'Aigua

Interior planta osmosi.

L'Agència Catalana de l'Aigua destinarà 5 MEUR per a potenciar l'ús de l'aigua regenerada a nivell municipal

query_builder   18 novembre 2020 09:43

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua destinarà 5 MEUR per a potenciar l'ús de l'aigua regenerada a nivell municipal

  • En el consell d’administració celebrat aquest dilluns s’han aprovat les bases d’aquesta línia d’ajuts, que pot finançar fins el 80% del total del cost de l’actuació

  • La millora i ampliació de les xarxes existents, les ampliacions dels tractaments de regeneració, així com els estudis i les proves de demostració són algunes de les actuacions que s’hi podran acollir

  • En cinc anys l’ACA preveu triplicar l’ús de l’aigua regenerada a Catalunya, passant dels 30 als 100 hm3/any

 

Interior d'una planta d'osmosi destinada a produir aigua regenerada.
Interior d'una planta d'osmosi destinada a produir aigua regenerada.

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dilluns les bases d’una línia d’ajuts per a potenciar l’ús de l’aigua regenerada a nivell municipal, amb una dotació de 5 MEUR.

L’aigua regenerada és el recurs que s’obté a partir de l’aplicació d’un tractament més avançat a l’aigua ja depurada (conegut com terciari o estació regenerada d’aigua). Aquesta aigua es pot destinar a usos que no requereixen l’ús d’aigua potable com els usos ambientals (recàrrega d’aqüifers), els industrials, els agrícoles, els lúdics (reg de camps de golf) i els municipals (neteja i baldeig de carrers).

Es poden acollir a aquesta subvenció actuacions com l’execució o ampliació de xarxes de distribució en sistemes de reutilització existents, inclosa la redacció de projectes; millores o ampliacions dels tractaments de regeneració en sistemes de reutilització existents, inclosa la redacció de projectes;  l’elaboració de plans directors per a la reutilització d’aigua regenerada, així com la redacció d’estudis; i la realització de proves pilot, o de campanyes de demostració de reutilització d’aigua regenerada.

L’ajut pot suposar fins el 80% del cost total de l’actuació, amb un milió d’euros com a topall màxim per ajut.

Triplicar l’ús de l’aigua regenerada

Anualment i de mitjana es produeixen més de 30 hm3 d’aigua regenerada. Es preveu que en un període de 5 anys es passi dels 30 als 100 hm3 en l’ús de l’aigua regenerada i ja durant el període 2020-2021 l’ACA destinarà 13,5 MEUR per activar nous sistemes terciaris i mantenir el funcionament dels ja existents. En el marc de l’agenda verda, es preveu invertir més de 150 MEUR entre 2020 i 2035 per potenciar l’aigua regenerada a Catalunya.

1  

Imatges

Foto. Interior d'una planta d'osmosi.

Foto. Interior d'una planta d'osmosi. 1208

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 239

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia