Empresa i Treball

Imatge del BSC

RECERCA

La candidatura del Barcelona Supercomputing Center passa a la fase final per acollir una de les noves seus del Centre Europeu de Previsions Metereològiques

query_builder   20 novembre 2020 18:35

event_note Nota de premsa

RECERCA

La candidatura del Barcelona Supercomputing Center passa a la fase final per acollir una de les noves seus del Centre Europeu de Previsions Metereològiques

Imatgde del BSC

La candidatura presentada pel Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) per allotjar una de les noves seus del Centre Europeu de Previsions Meteorològiques a Mitjà Termini (ECMWF, per les sigles en anglès) ha superat la primera fase de selecció. La candidatura del BSC, que competia amb altres nou projectes, passa a la segona i última fase que tindrà lloc el pròxim 9 de desembre.

Els pilars de la candidatura són: un ecosistema científic-universitari i d’innovació potent; una oferta àmplia d’escoles internacionals; Barcelona com a ciutat amb alta qualitat de vida i molt ben connectada al món; un mercat de treball dinàmic per a professionals qualificats; un edifici clau situat en un entorn científic de qualitat, que pot acollir fins a 400 persones; un programa d’activitats científiques i d’innovació orientat al futur, i un suport personalitzat per al trasllat i instal·lació del personal de l’ECMWF.

El secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, ha valorat el pas a la fase final de la candidatura del BSC-CNS “com a una molt bona notícia que cal acollir amb optimisme per les fortaleses del projecte, encara que també amb la prudència que s’imposa en aquest tipus de processos de selecció internacionals”.

En l’equip de treball de la candidatura del BSC-CNS, creada el juny passat, estan presents integrants de la Generalitat de Catalunya, el govern espanyol i l’Ajuntament de Barcelona, que treballen d’una manera intensa i coordinada amb l’AEMET, l’agència espanyola de metereologia.

Una agència intergovernamental per proveir de prediccions meteorològiques

L’ECMWF és una agència intergovernamental creada el 1975, amb seu central a Reading (Regne Unit), i més de 360 treballadors de 30 països. El 2017 va obrir una segona seu a Bolonya (Itàlia), amb un centre de supercomputació de dades propi. La seva missió és facilitar als serveis meteorològics informació 24 hores els 7 dies a la setmana. És l’organisme que opera dos programes Copernicus de la Unió Europea, el CAMS (Monitoratge de l’Atmosfera Terrestre) i el C3S (Canvi Climàtic) i participa en un del seus serveis, CEMS (gestió d’emergències), entre altres projectes. L’ECMWF compta amb un pressupost anual aproximat de 110 milions d’euros a l’any, aportat en un 51% pels estats membres, i en un 40% pels ingressos per comercialització dels seus pronòstics i dades a tercers.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia