Territori

Imatge de la plataforma Mou-te

La DGTM i el Laboratori SmartCatalonia col·laboren per digitalitzar el servei de busos interurbans de Catalunya

query_builder   23 novembre 2020 14:19

event_note Nota de premsa

La DGTM i el Laboratori SmartCatalonia col·laboren per digitalitzar el servei de busos interurbans de Catalunya

  • Entre les propostes de millora de la mobilitat interurbana s’hi inclouen solucions basades en la intel·ligència artificial i la Internet de les Coses pel manteniment de les flotes i la generació de rutes a demanda

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la DGTM, i el de Polítiques Digitals i Administració Pública, a través de la iniciativa Laboratori SmartCatalonia, han iniciat un acord de cooperació per promoure la innovació en el servei de busos interurbans de Catalunya.

 

L’objectiu de la col·laboració és fomentar la xarxa de transport públic de Catalunya en favor d’una mobilitat més sostenible, segura i accessible, capaç de competir qualitativament amb la percepció de les persones usuàries del vehicle privat.

 

En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya posarà èmfasi en el transport públic col·lectiu per superfície com a mètode de connexió entre els municipis catalans, a més de renovar les flotes de transport de viatgers. En el context excepcional de la pandèmia actual, aquesta darrera mesura permetrà millorar la seguretat dels passatgers, ja que els proporcionarà un servei amb entorns que garanteixin totes les recomanacions i obligacions sanitàries.

 

La innovació aporta noves solucions en el sector del transport, que avança cada cop més cap a un model de mobilitat més sostenible i col·lectiu. Algunes de les millores que es plantegen en aquest àmbit, com el manteniment de flotes, la gestió de transport a la demanda o informació sobre l’ocupació dels autobusos, es basen en tecnologies avançades com la intel·ligència artificial o la Internet de les Coses.

 

La DGTM és l’encarregat de la gestió de les concessions de serveis d’autobús interurbà a Catalunya i, en especial, dels plans d'innovació i millora de la qualitat de les empreses concessionàries.

 

Per altra banda, el Laboratori SmartCatalonia forma part de les iniciatives innovadores de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i té com a objectiu promoure la realització de proves pilot de solucions intel·ligents en entorns reals per tal de resoldre reptes territorials. En aquest sentit, ha aportat un catàleg de solucions tecnològiques aplicables al món del bus interurbà i donarà suport en la implementació dels projectes.

 

Aquest acord de cooperació suposa un avenç cap a un model col·lectiu de mobilitat més sostenible, eficient i competitiu.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 97

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia