Direcció General de Comunicació

#Orgullosa, futbol per a la igualtat

El Govern presenta el nou projecte esportiu '#Orgullosa, futbol per a la igualtat' per trencar els estereotips i visibilitzar el futbol femení entre els joves

query_builder   23 novembre 2020 15:23

event_note Nota de premsa

El Govern presenta el nou projecte esportiu '#Orgullosa, futbol per a la igualtat' per trencar els estereotips i visibilitzar el futbol femení entre els joves

  • La consellera Budó ha refermat el compromís del Govern en “aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes en el món de l’esport i en el futbol català”

 

  • Aquest programa és fruït del treball conjunt entre l’Executiu i la Federació Catalana de Futbol i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya
#Orgullosa, futbol per a la igualtat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat el projecte #Orgullosa, futbol per a la igualtat, impulsat per la Federació Catalana de Futbol i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), acompanyada del secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras.

En el camí d’aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones, la consellera Budó ha insistit que aquest objectiu s’assolirà “si es comença a treballar des de ben petits. I, l’esport comporta uns valors que va més enllà de la pràctica esportiva. Esport i educació van de la mà. L’esport escolar té una funció integradora i de cohesió social. És imprescindible en la formació personal i cívica dels escolars infants i joves”. És per això, que des del Departament de la Presidència, la secretaria general de l’Esport, la FCF i l’INFC “volem potenciar la pràctica esportiva en els centres educatius, posant l’accent en les nenes i les noies”. Budó també ha destacat la importància “de la implicació dels clubs i de les entitats que aposten per l’esport femení. Des de les administracions els acompanyarem”.

La titular de Presidència també ha recordat el paper important i la complicitat dels mitjans de comunicació per fer difusió de l’esport femení. Tot i que ha reconegut que “en els últims temps hem començat a veure una transformació. El futbol femení es comença a projectar i a ser un referent. Hem de continuar treballant en aquest sentit”. Budó ha insistit que “també hem de treballar perquè hi hagi entrenadores o directives en els clubs esportius. També s’ha d’abordar aquesta transformació”. Així com, “reivindicar els drets laborals de les dones que practiquen esport”.

La nova campanya #Orgullosa, futbol per a la igualtat és un programa educatiu de 20 activitats pràctiques per a secundària que s’ha aplicat en diferents centres educatius, com a proves pilot. Els objectius del projecte són: elaborar materials didàctics per a la ruptura dels estereotips i prejudicis del gènere al voltant del futbol i el futbol-sala femení; fer el seguiment del desenvolupament  i impacte de l’aplicació dels materials educatius; divulgar el projecte i els seus resultats en entorns professionals, esportius i acadèmics. Aquest projecte s’emmarca dins de la campanya #Orgullosa, en marxa des del 2017, que ha ajudat que hi hagi un total de 10.902 noies federades- com a jugadores, entrenadores o noies àrbitre- i ha beneficiat 759 equips de futbol i futbol-sala femení durant la temporada 2018-2019.

Aquesta campanya se suma a d’altres iniciatives com el programa Dones i Esports, elaborat per la secretaria general de l’Esport i l’Institut Català de les Dones (ICD), que estableix accions de sensibilització amb campanyes en l’àmbit federat com escolar per a la promoció i igualtat d’oportunitats en la pràctica esportiva o els tallers de coeducació adreçats a nens i nenes de primària i secundària de centres del Pla Català d’Esport a l’Escola i als Consells Esportius de Catalunya.

Per la seva banda, el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha recordat que “l’acció política té sentit per fer canvis en la societat. I, l’esport, és una d’aquestes eines”. Per això, ha destacat “l’aliança estable entre les federacions i el Govern” perquè “és imprescindible” per fer aquests canvis.

2  

Imatges

#Orgullosa, futbol per a la igualtat

#Orgullosa, futbol per a la igualtat 168

#Orgullosa, futbol per a la igualtat

#Orgullosa, futbol per a la igualtat 103