Direcció General de Comunicació

residuos

El Govern destina 5,7 milions d'euros a millorar infraestructures de gestió de residus

query_builder   24 novembre 2020 15:38

event_note Nota de premsa

El Govern destina 5,7 milions d'euros a millorar infraestructures de gestió de residus

  • Quatre milions seran per al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, per a l’equipament per a la gestió de residus voluminosos municipals del Parc Circular Mataró-Maresme

 

  • 1,7 milions es destinaran a millorar els processos, l’eficiència i les capacitats de tractament de la fracció orgànica a planta de compostatge de residus municipals de Tàrrega

 

 

El Consell Executiu ha aprovat autoritzar l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) a concedir una subvenció directa de quatre milions d’euros al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme per dur a terme les actuacions d’implantació de la primera fase de l’equipament per a la gestió de residus voluminosos municipals del Parc Circular Mataró-Maresme.

 

Està previst que les instal·lacions del parc acullin diverses activitats integrades, sota els principis de l’economia circular, dins d’una mateixa parcel·la regulada i tutelada pel Consorci. El projecte més emblemàtic de la primera fase d’actuacions és l’Espai Refer, un conjunt de serveis gratuïts per a la ciutadania destinats a la reducció de residus, com un servei d’assessorament per a l’autoreparació, tallers i xerrades per a la ciutadania, i actuacions d’inclusió social de col·lectius desafavorits. Aquesta fase també inclou un espai de triatge de residus voluminosos per augmentar el reciclatge material i reduir la quantitat de residus destinats a la valorització energètica.

 

En concret, la subvenció de l’ARC es destinarà a adaptar les instal·lacions i solucions constructives de l’edifici; adquirir, instal·lar i posar en marxa la maquinària i els equipaments necessaris per al funcionament de l’activitat i també els complementaris; i traslladar i adequar la maquinària fixa o mòbil des del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme fins al Parc Circular.

 

El Govern també ha autoritzat l’ARC a finançar amb un màxim d’1,7 milions d’euros la millora de les infraestructures de la planta de compostatge de la fracció orgànica de residus municipals de Tàrrega. D’aquesta manera, el Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, titular de la instal·lació, rebrà la subvenció, provinent del Fons de Gestió del cànon de residus municipals. Les actuacions inclouen les obres i equipaments per millorar els processos, l’eficiència i les capacitats de tractament d’aquesta fracció dels residus domèstics.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia