Direcció General de Comunicació

cecot

El Govern atorga 5,3 milions d'euros a la Fundació Cecot Innovació per desenvolupar el programa Reempresa fins al 2023

query_builder   24 novembre 2020 15:37

event_note Nota de premsa

El Govern atorga 5,3 milions d'euros a la Fundació Cecot Innovació per desenvolupar el programa Reempresa fins al 2023

  • Es tracta d’una iniciativa estratègica per al Govern, ja que té com a objectiu fomentar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis per falta de relleu

 

El Govern ha aprovat concedir 5.399.637 euros a la Fundació Cecot Innovació per desenvolupar el programa “Suport a la continuïtat empresarial mitjançant el creixement: Reeempresa 2020”, que té per objectiu fomentar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis per falta de relleu. Amb aquesta subvenció directa, vehiculada a través del Departament d’Empresa i Coneixement, la Fundació de la Cecot, patronal multisectorial que promou i defensa els interessos de les empreses catalanes, podrà finançar aquest programa el 2020 i fins al 2023.

 

Aquesta subvenció s’emmarca en les actuacions que impulsa el Govern de foment de la competitivitat industrial i empresarial, d’impuls a l’emprenedoria i a la creació, creixement i consolidació de noves empreses, i a la generació d’ocupació. El Govern, amb aquest suport, vol garantir el finançament i la continuïtat d’aquesta iniciativa estratègica que se suma a les mesures impulsades pel Govern per pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19.

 

La Fundació CECOT Innovació té com a objectiu oferir els seus serveis per ajudar les empreses en el repte de ser cada dia més competitives i donar-los suport per al  desplegament i la sistematització de la innovació com a procés integrat en el desenvolupament de productes i en la millora contínua de les organitzacions. En l’àmbit de l’emprenedoria, ofereix assessorament per a la creació d’empreses i també per al creixement empresarial.

 

En aquest context, la Fundació CECOT Innovació promou aquesta iniciativa Reempresa, que funciona com a espai físic i virtual per tal de coordinar els serveis efectius de suport en els processos de transmissió d’empreses. Des de la seva posada en marxa, el 2011, segons la Cecot, Reempresa ha evitat el tancament de més de 2.900 negocis a tot Catalunya i la pèrdua de més de 8.000 llocs de treball catalans.

 

El projecte “Suport a la continuïtat empresarial mitjançant el creixement: Reempresa 2020” es presenta com un model de creixement empresarial per tal d’oferir un nou patró d’emprenedoria en què participin empreses, empresaris i emprenedors, mitjançant la transmissió d’empreses. Es fonamenta en el context socioeconòmic actual que, en relació amb la transmissió d’empreses, obliga a dissenyar nous serveis per donar resposta a les necessitats d’empreses i persones emprenedores.

La iniciativa persegueix 4 objectius estratègics: detecció més inicial d’empreses amb dificultats (early warning), susceptibles de ser transmeses; segmentació dels mercats (comerç, indústria i turisme) i definició de metodologies específiques de transmissió d’empreses per a cada mercat; focalització en el creixement de les empreses transferides; i monitoratge i propostes de polítiques públiques.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia