Direcció General de Comunicació

covid

El Govern aprova destinar 500 milions d'euros per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya

query_builder   24 novembre 2020 15:37

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 500 milions d'euros per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya

El Govern ha aprovat destinar el Departament de Salut una partida de  500 milions d’euros per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. En aquest sentit, l’Executiu ha autoritzat la transferència de crèdits del pressupost per al 2020 per tirar endavant aquesta injecció de diners. 

 

Paral·lelament, el Departament de Salut està intensificant des d’aquesta setmana els cribratges poblacionals per anar a buscar el virus i frenar els casos de la Covid-19 al país. En aquest sentit, ja s’han començat a fer cribratges massius a municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, com ara Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, la Llagosta i Mollet. També s’han iniciat altres cribratges a municipis de les comarques de Lleida i Girona. A més, Salut farà cribratges setmanals a les residències, cribratges a clubs esportius i es faran PCR amb kits d’automostra, que els ciutadans recolliran a la farmàcia, un sistema de cribratge molt similar al del càncer de còlon. El Departament de Salut també ha reforçat el sistema de rastreig amb 500 persones més en els circuits, entre d’altres mesures. 

 

Mentrestant, la Generalitat ja treballa en l’estratègia de la vacunació contra la Covid-19 a Catalunya i ja ha comprat 10 milions de xeringues per tenir a disposició per quan es pugui començar a vacunar a la població. Un grup estable intern està treballant des de fa setmanes en aquesta estratègia i ho fa també amb coordinació amb el Ministeri de Sanitat. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia