Sala de premsa

El Govern modifica el Reglament dels Bombers Voluntaris i considera un mèrit en les convocatòries viure a prop del parc on es prestarà servei

query_builder   24 novembre 2020 15:22

event_note Nota de premsa

El Govern modifica el Reglament dels Bombers Voluntaris i considera un mèrit en les convocatòries viure a prop del parc on es prestarà servei

bombers
  • La mesura pretén garantir l’arrelament al territori dels membres d’aquest cos

 

  • També s’introdueix una prova mèdica en el procés de selecció de persones candidates a formar part de la Secció Activa del cos

 

El Govern ha aprovat una modificació parcial del Reglament dels Bombers Voluntaris de Catalunya que té com objectiu garantir l’arrelament al territori dels membres d’aquest cos. En aquest sentit, els aspirants a les properes convocatòries podran considerar com a mèrit el fet d’acreditar la seva residència habitual a prop del Parc de Bombers on hi vulguin prestar servei. 

 

La modificació aprovada a l’article 6.2 del Decret 8/2015 de 27 de gener, pel qual s'aprovava el Reglament del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya i del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya, indica que a partir d’ara tota persona aspirant a ser nomenada membre de la Secció Activa dels voluntaris haurà de residir a una distància màxima del Parc de Bombers al qual vol ser adscrita. La distància màxima que es consideri adient vindrà determinada en cadascuna de les convocatòries destinades a ampliar el planter del cos. 

 

Així, a partir d’ara, es valorarà com a mèrit de les persones candidates el fet que visquin a prop del Parc on hi demanen ser adscrites i, també, els anys que fa que hi resideixen. Alhora, es contemplarà la possibilitat d’adscriure a nous Parcs més propers a les seves noves llars els ja membres dels Bombers Voluntaris que facin canvis de residència. 

 

A banda, una altra modificació del Reglament dels Bombers Voluntaris de Catalunya preveu introduir, a partir de la propera convocatòria, una revisió mèdica obligatòria durant la fase de proves als aspirants a la Secció Activa. 

 

Les modificacions introduïdes no afectaran les persones que ja formen part de la Secció Activa ni als aspirants a formar part dels Pompièrs d’Aran, dels quals en té la competència el Conselh Generau dera Val d’Aran. Els canvis introduïts en el Reglament van ser estudiants i debatuts en el marc d'un grup de treball format al sí del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, prèvia consulta i posterior validació del propi Consell.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia