Delegació a Barcelona

Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental

El delegat del Govern a Barcelona comparteix amb els ajuntaments del Vallès Oriental les noves estratègies contra la Covid-19 i les mesures d'obertura progressiva d'activitats

query_builder   25 novembre 2020 17:04

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a Barcelona comparteix amb els ajuntaments del Vallès Oriental les noves estratègies contra la Covid-19 i les mesures d'obertura progressiva d'activitats

  • Juli Fernàndez ha explicat les mesures addicionals aprovades avui mateix pel PROCICAT en l’àmbit de la restauració i ha emplaçat els ajuntaments a una nova reunió per conèixer el que s’està treballant sobre el procés electoral

 

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha participat aquesta matí en el Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental, on s’ha parlat del Pla d’obertura progressiva d’activitats i de la noves estratègies en matèria de salut contra la Covid-19, com ara els cribatges massius que aquesta setmana s’estan fent a la comarca, concretament a Mollet i a La Llagosta.

Juli Fernàndez ha dit que aquestes proves “no eximeixen de seguir complint les mesures de seguretat. El cribatges es fan per tallar les cadenes de transmissió i, per tant, cal complir els aïllaments i seguir els contactes estrets. Això és el més rellevant dels testos.”

El delegat ha dit que “la suma de les diferents mesures, el seu compliment i la persecució del virus amb l'estratègia de testos és el que ens permetrà controlar l’epidèmia i anar recuperant l’activitat mantenint l’equilibri entre protegir la vida i guanyar-se la vida”

A la reunió també ha intervingut el director executiu del Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, que ha agraït especialment la col·laboració dels ajuntaments en la realització dels cribatges massius pel que fa a la convocatòria, a la sensibilització de la població i a la cessió d’espais i de personal com assistents socials.  També ha confirmat que al Vallès Oriental van baixant els contagis com a tot Catalunya, però “baixem de molt amunt i amb una situació encara complicada a les UCI”.

Parellada ha recordat que s’ha posat en marxa el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb una inversió de 4 M per als CAPS del Vallès Oriental que permetran reforçar els programes estructurals i contractar més personal.

Durant el Consell d’Alcaldies, la sub-directora general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Imma Solé, ha atès els dubtes i inquietuds dels ajuntaments obre les mesures de reobertura progressiva activitats, com les esportives o els serveis de restauració.

A més, el delegat del Govern ha explicat que avui precisament el Procicat ha aprovat un nou document amb mesures més específiques per a les terrasses. Es determina, per exemple, que la distància de 2 metres ja es va fixar que havien de tenir les taules, haurà de ser entre els comensals de diferents grups, i no entre taula i taula. Els paraments hauran d’estar només a dues bandes i, si la terrassa no pot garantir la suficient ventilació, aquest espai s’haurà de regir per la normativa dels espais interiors.  “Hem de ser molt curosos en totes aquestes mesures”, ha dit el delegat.

Juli Fernàndez també ha explicat que el Govern està treballant en nous documents sobre el desenvolupament del procés electoral del 14 de febrer per garantir el dret de vot de tothom amb les màximes garanties de seguretat sanitària. Per això ha emplaçat els alcaldes i alcaldesses a una propera reunió per compartir-ne els detalls i novetats en aquesta qüestió.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia