Delegació a Madrid

Cicle L'Any de la Pandèmia

"L'Any de la Pandèmia: reflexions des de l'economia, la ciència i la cultura"

Cicle de diàlegs virtuals organitzat pel CCLBlanquerna

query_builder   26 novembre 2020 14:00

event_note Nota de premsa

"L'Any de la Pandèmia: reflexions des de l'economia, la ciència i la cultura"

Cicle de diàlegs virtuals organitzat pel CCLBlanquerna

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna presenta un cicle de diàlegs virtuals seguint el fil de l’actualitat: “L’Any de la Pandèmia: reflexions des de l’economia, la ciència i la cultura”. L’objectiu és reflexionar al voltant dels principals aspectes i les devastadores conseqüències de la Covid-19 en la nostra societat.

Durant tres sessions, noms de primera línia del sector acadèmic, econòmic, científic i cultural dialogaran sobre el present que vivim i el futur que ens espera.

Presentarà aquest cicle Gorka Knörr, delegat del Govern de la Generalitat a Madrid. El moderador serà el periodista Ramon Rovira, columnista de La Vanguardia.  

30 novembre, 19.00h

“Economia: crisi, mesures, canvis, futur”

Col·lapse econòmic. Com afecta l’economia el teixit empresarial i el món laboral. Hi ha una oportunitat de futur?

Ramon Tremosa, conseller d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya. Professor titular a la Universitat Barcelona des de 2001. Va ser diputat al Parlament Europeu entre 2009 i 2019, on va coordinar el Grup Liberal a la Comissió d’Economia i Finances (2017-2019).  

Antonio Cañete, secretari general de PIMEC –Confederació empresarial de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya-. President de la Plataforma Multisectorial contra la Morosidad (PMcM). Vicepresident 4t de la Plataforma Pymes.

 3 desembre, 19.00h

 “Clima social i cultura científica”

Què representa la pandèmia per a la comunitat científica? Com valoren el comportament social? Clima social i sinergies entre científics i ciutadania.

Clara Prats, Doctora en Física Aplicada i Simulació en Ciències, investigadora i professora. Està al capdavant de la línia de recerca en Covid-19 del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOMSC), Universitat Politècnica de Catalunya, que aporta un panorama global i prediccions de futur immediat de la situació pandèmica de la Covid als països de la UE. 

Anna Veiga, Doctora en Biologia. Especialista en Embriologia clínica, genètica de la reproducció, cèl·lules mare pluripotents, teràpia cel·lular i bioètica. Directora de I+D de l’Àrea de Biologia, Servei de Medicina de la Reproducció, Dexeus Dona. Directora del Banc de Línies Cel·lulars, Programa de Medicina Regenerativa, Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

11 desembre, 19.00h

 “La humanitat mereix aquest planeta?”

Coronavirus i condició humana: la nostra vulnerabilitat. Com afecta la pandèmia a la humanitat en l’àmbit moral. Sobre la vida en comú, la por, la solidaritat, l’individualisme… El sentit de la vida en aquest context de crisi.

Bonaventura Clotet, metge, cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i president de la Fundació Lluita contra la SIDA. Codirigeix el Programa HIVACAT d'investigació de la vacuna de la Sida.

Chantal Maillard, filòsofa i poeta. Premi Nacional de Poesia de l’Estat espanyol (2004) per la seva obra Matar a Platón, Premi de la Crítica de poesia castellana (2007) i Premi Andalusia de la Crítica (2008). Col·laboradora dels suplements culturals ABC i El País.

 

Les sessions es retransmetran per streaming:

Web del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna

https://delegaciomadrid.gencat.cat/ca

1  

Imatges

Primera sessió: Economia

Primera sessió: Economia 246

1  

Fitxers adjunts

NdP Cicle L'Any de la Pandèmia.

NdP Cicle L'Any de la Pandèmia.
PDF | 409

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia