Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2020, cada dia d’aquesta setmana, fins al 27 de novembre, a les 10.30 hores i a les 18 hores, es publicarà un nou capítol de la websèrie “Fes-ho tu mateix”. Aquest és un recurs creat per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, coordinats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.
Portal virtual de recursos gratuïts
La sèrie està integrada en el portal interactiu que recull un conjunt de recursos virtuals, a fi d’adaptar la setmana a la situació sanitària. Es tracta un recull obert i gratuït de recursos específicament virtuals. En total, hi ha més de 40 recursos virtuals entre infografies, jocs educatius, vídeos, reptes, conferències en línia i l'estrena d'una websèrie.
El portal s’ha dissenyat com una narració que permet entendre la problemàtica dels residus anomenats “invisibles” i la importància de la prevenció dels residus a mesura que anem descobrint el conjunt de recursos, sigui per temes o per tipus d'activitats, i que es pot fer arribar i difondre directament a la ciutadania.
10.689 accions a Setmana Europea de la Prevenció de Residus
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (European Week for Waste Reduction, EWWR) va néixer el 2009 en el marc del Programa LIFE, gràcies a l’empenta de diversos estats i regions i a la participació continuada de tota mena d’entitats. Entre tothom ha crescut fins a ser un projecte referent a Europa, amb la participació de més 38 regions de 32 països que celebren la Setmana, cada any, amb més de 16.000 accions, de les quals un 8%, és a dir 808, són catalanes.
Aquest projecte ha rebut diversos suports, des del Premi Best of the Best dels Projectes LIFE de l’any 2013 fins al reconeixement rebut pel Parlament Europeu l’any 2015. Actualment, fora del Programa LIFE, té un comitè directiu format per membres destacats de la Comissió Europea i del Comitè de Regions d’Europa, en el qual hi ha 10 altres entitats, entre les quals l’Agència de Residus de Catalunya.