Direcció General de Comunicació

El vicepresident del Govern, la consellera de la Presidència i el Síndic, durant la reunió

El Govern es compromet a impulsar una llei del Tercer Sector que "el reconegui com a servei públic i en garanteixi la seva sostenibilitat"

query_builder   26 novembre 2020 16:34

event_note Nota de premsa

El Govern es compromet a impulsar una llei del Tercer Sector que "el reconegui com a servei públic i en garanteixi la seva sostenibilitat"

  • Després de participar en la reunió de la Taula d’Emergència Social convocada pel Síndic de Greuges, la consellera Budó ha destacat que Administració i entitats parteixen d’un “diagnòstic compartit”
  • La portaveu del Govern també ha expressat “el compromís de la Generalitat d’anar planificant i dotant econòmicament les mesures de xoc per fer front a l’impacte immediat de la crisi derivada de la pandèmia”
El vicepresident del Govern, la consellera de la Presidència i el Síndic, durant la reunió. Autor: Rubén Moreno
El vicepresident del Govern, la consellera de la Presidència i el Síndic, durant la reunió. Autor: Rubén Moreno

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha expressat el compromís de la Generalitat per impulsar una llei del Tercer Sector Social, que “reconegui les entitats com a servei públic i en garanteixi la seva sostenibilitat” per mitjà d’ajuts estructurals, que són “del tot necessaris, més enllà dels ajuts puntuals amb subvencions”. “Aquesta llei garantirà la seva viabilitat”, ha conclòs.

Mertixell Budó ha fet aquestes declaracions en una compareixença informativa després de la reunió de la Taula d’Emergència Social que s’ha fet aquest matí al Palau de Pedralbes, convocada pel Síndic de Greuges, Rafael Ribó. La portaveu del Govern ha subratllat que “ha estat una primera trobada molt important”, perquè Administració i entitats “partim d’un diagnòstic compartit i de la voluntat de voler fer front a aquesta realitat”. Ha afegit que aquest diagnòstic compartit “és important a l’hora de definir les mesures que hem de seguir prenent per protegir aquells col·lectius més vulnerables a causa de la pandèmia sanitària, que ha derivat en una crisi econòmica i social”.

En aquesta mateixa línia, la consellera Budó ha fet notar que, “com a Govern, ens hem compromès en aquesta Taula d’Emergència Social a anar planificant i dotant econòmicament de recursos les mesures de xoc necessàries per fer front a un impacte immediat generat per aquesta crisi econòmica” i que, alhora, es vagin “consolidant com a ajuts estructurals”.

La portaveu del Govern també ha assenyalat, en aquest sentit, que “cal garantir els drets socials de totes les persones del nostre país, que no tothom els té garantits”. “El nostre compromís és seguir treballant plegats perquè tothom tingui garantits els drets socials”, ha insistit.

Per part del Govern, la reunió ha comptat amb la participació del vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; del conseller d'Educació, Josep Bargalló; del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i del conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

Per iniciativa del Síndic de Greuges, el passat 11 de juny es va constituir la Taula d’Emergència Social, de la qual també formen part representants de la Taula del Tercer Sector, Càritas Catalunya, Creu Roja, Amics de la Gent Gran, Banc dels Aliments i Comunitat de Sant’Egidio. La Taula va néixer per abordar la urgència assistencial i la detecció de necessitats i prioritats per fer les recomanacions de canvi i millora a les administracions afectades i al Parlament de Catalunya en el marc del context actual.

2  

Imatges

Reunió

Reunió 3197

Reunió

Reunió 4493

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia