Salut

Salut impulsa cribratges intensius de COVID-19 en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud

query_builder   27 novembre 2020 10:15

event_note Nota de premsa

Salut impulsa cribratges intensius de COVID-19 en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud

  • Els dispositius de testatge començaran el pròxim dilluns 30 i s’allargaran diverses setmanes
  • Es faran tests de detecció a la població asimptomàtica a partir de 16 anys

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, s’inicien cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. El dilluns 30 de novembre comencen a fer-se les proves a Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, Els Monjos, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. El dimarts 1 de desembre s’inicien els cribratges a Sant Sadurní d’Anoia, Masquefa, Sant Andreu de la Barca, Pallejà i Gavà. I el 2 de desembre a Viladecans, tot i que es podrien ampliar a d’altres municipis.

A continuació es relacionen tots els punts de cribratge:

30 de novembre:

  • Sant Boi de Llobregat. Centre Cívic l’Olivera. C. De Joan Pagès. Accés pel carrer Antonio Machado, 1. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
  • Cornellà de Llobregat. Centre Cívic Sant Ildefons. C. De Gerdera. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
  • Sant Feliu de Llobregat. Centre Cívic Mas Lluí. C. Estelí, 10-12. Accés per la Plaça Dicià. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
  • El Prat de Llobregat. Centre Cívic Jardins de la Pau. C. Jardins de la Pau, s/n. De dilluns a divendres de 12 a 20 h i dissabtes de 8 a 20 h.
  • Els Monjos. Molí d’en Foix. Av. Catalunya, 84. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
  • Vilafranca del Penedès. Local dels Falcons. C. Pasteur, 7. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
  • Vilanova i la Geltrú. Centre Cívic Sant Joan. Jardins Francesc Macià, s/n. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.

L’1 de desembre:

  • Sant Sadurní d’Anoia. Índex. C. Pompeu Fabra, 34-36. De dilluns a divendres de 15 a 20 h. Casal d’avis. C. Escoles, 6. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
  • Sant Andreu de la Barca. Centre Cívic La Plana. C. Garraf, s/n. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
  • Pallejà. Barcelona. Davant Parc infantil Patufet. De dilluns a divendres de 10 a 12 h i de 15 a 17 h.
  • Gavà. Casal Gent Gran “El Centre”. C. San Isidro. 22-24. De dilluns a divendres de 12 a 20 h i dissabtes de 8 a 20 h.

El 2 de desembre:

  • Viladecans. Casal Montserratina, c. Doctor Reig, 83. De dilluns a divendres de 12 a 20 h i dissabtes de 8 a 20 h.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR). Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia