• El nou equipament està gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS) i ha suposat una inversió de prop de 4 milions d’euros finançats pel Departament de Salut
  • El centre compta amb serveis de prevenció, d’educació sanitària i d’atenció i seguiment de malalts aguts i crònics, d’infants i de salut mental de suport a l’atenció primària
.
El proper dilluns 30 de novembre obre les seves portes el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Alhambra, a l’Hospitalet de Llobregat. El nou equipament substitueix  l’antic centre i suposa una gran millora en les infraestructures sanitàries de la ciutat, ja que serà molt més ampli, modern i confortable.

El nou CAP, situat al carrer de l'Alhambra 20 de l’Hospitalet, ha estat planificat i finançat pel Departament de Salut i estarà gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS). La població de l’Àrea Bàsica de Salut Santa Eulàlia Nord (més de 20.000 persones) fins ara era atesa per l’Equip d’Atenció Primària al CAP Mossèn Cinto Verdaguer.

 

Adaptat a la demografia i a les necessitats

L’inici de l’activitat del nou CAP, construït a un solar cedit per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, representa un augment de més del doble dels metres quadrats d’espais assistencials i gairebé també es duplica el nombre de consultes disponibles. Així, el centre disposa de 2.123 m2 construïts i 1.574 m2 útils, molt per sobre dels 689 m2 útils de l’anterior.

D’aquesta manera, l’espai respon a les noves necessitats i s’adequa al creixement de la població dels últims anys. Pel que fa al nombre de consultes, es passa de les 18 de l’antic CAP Mossèn Cinto Verdaguer a les 35 del nou centre.

La cartera de serveis del centre inclou activitats preventives (vacunacions, educació sanitària i consells de salut), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció i seguiment de la salut dels infants, atenció  domiciliària, consulta de salut mental de suport a l’atenció primària i atenció odontològica.

D’altra banda, la modernització de les instal·lacions permetrà afrontar els nous reptes que representa el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i Comunitària, reforçant el paper dels professionals de l’atenció primària amb un enfocament comunitari, que propiciï lluitar contra les desigualtats socials en salut, l’origen de moltes malalties cròniques.

 

L’Equip d’Atenció Primària Santa Eulàlia Nord

L’Equip d’Atenció Primària Santa Eulàlia Nord va realitzar 137.198 visites l’any passat, 20.287 de les quals van ser de població pediàtrica (0-14 anys) i 4.712 d’atenció domiciliària. Per tipologia de professional, l’any passat va realitzar 87.350 visites de medicina de família i pediatria, 44.885 d’infermeria, 3.604 d’odontologia i 1.259 de treball social.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 77

Foto 2

Foto 2 68

Foto 3

Foto 3 72