Mossos d'Esquadra

cme

Desmantellat un pis destinat a la venda de drogues les 24 hores del dia que estava totalment blindat amb una triple porta de ferro contra la policia

query_builder   28 novembre 2020 12:26

event_note Nota de premsa

Desmantellat un pis destinat a la venda de drogues les 24 hores del dia que estava totalment blindat amb una triple porta de ferro contra la policia

. L’immoble no era el domicili de ningú i estava dissenyat com a un búnquer que comptava amb un sofisticat sistema per desfer-se de substàncies, diners i estris

. S’intervenen un total de 205 embolcalls de cocaïna, valorats en 6.900 euros en el mercat il·lícit, i es localitza una plantació de marihuana en un pis veí

. A l’interior del pis, detenim una persona encarregada del negoci de la droga que ja ha ingressat a presó

CME

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sants- Montjuïc han desmantellat un punt de venda de cocaïna ubicat en un pis de Sants-Montjuïc i una plantació interior de marihuana, amb 271 plantes, situada en un altre pis del mateix edifici.  L’operatiu, que va tenir lloc el 23 de novembre al matí, és fruit de la investigació policial realitzada per la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc, i va comptar amb la participació d’agents de diverses unitats del cos de Mossos d’Esquadra –GEI, Unitat Canina, Unitat de Subsòl i ARRO-, amb l’objectiu de neutralitzar les mesures de seguretat habilitades en el pis.

La investigació es va iniciar a finals de juliol de 2020 davant les sospites que existien possibles punts de venda de substàncies estupefaents a la zona. Fruit de les tasques policials, es va poder detectar el pis des d’on es venia la droga. Concretament, no es tractava de cap domicili ja que no hi residia ningú, sinó que funcionava exclusivament com a punt de venda ja que al seu interior hi havia només una persona encarregada de vendre la droga, a  qualsevol dia de la setmana i a qualsevol hora, circumstància que provocava inseguretat i molèsties als veïns pel continu moviment de persones a la comunitat.

Dissenyat com a un búnquer per entorpir qualsevol acció policial

El pis estava dissenyat com a un autèntic búnquer construït de ferro massís blindat amb l’objectiu d’evitar qualsevol intrusió i dificultar qualsevol acció policial. L’entrada principal era una triple porta de ferro reforçada i ancorada pels laterals a les parets. A la porta exterior havien instal·lat un espiell que els servia per donar la droga i recollir els diners al compradors, sense necessitat d’obrir les portes.

Les finestres i balcons comptaven amb un doble sistema de reixes de ferro fixes i reforçades amb una construcció de ferros encreuats a mode de gàbia. Les portes interiors també eren de ferro i es trobaven ancorades a les parets amb passadors de gran dimensions.

Per tal d’escapar de l’acció policial, els venedors, a banda de reforçar el pis com a un búnquer,  havien dissenyat un pla per desfer-se de les proves (substàncies, diners i altres estris) consistent en un sistema d’evacuació a través de les canonades. Per assegurar-se l’evacuació en cas d’un tall de subministrament.

d’aigua, comptaven amb un dipòsit de 25 litres.

En l’entrada i perquisició es van intervenir 205 embolcalls amb cocaïna amagats al sifó d’una canonada de la cuina, amb un valor de 6.900 euros al mercat il·lícit. En l’operatiu també es va detectar la manipulació dels comptadors de llum, fet que va fer sospitar als agents que hi podria haver també una plantació de marihuana. Després de fer comprovacions, es va localitzar en un pis del mateix edifici una plantació interior amb 271 plantes de marihuana. En el moment de l’entrada es va detenir l’única persona que hi havia a dins l’immoble.

El detingut va passar a disposició judicial el dijous passat i el jutge va ordenar el seu ingrés a presó.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 28 de novembre de 2020

1  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1