Direcció General de Comunicació

hub

L'Executiu impulsa la creació d'un hub tecnològic d'innovació financera a l'edifici de la Borsa de Barcelona

query_builder   1 desembre 2020 15:16

event_note Nota de premsa

L'Executiu impulsa la creació d'un hub tecnològic d'innovació financera a l'edifici de la Borsa de Barcelona

 

  • Autoritza un dret real de superfície a favor de l’ICF sobre les plantes que van de la 5a a la 9a de l’immoble, situat al Passeig de Gràcia, 19 de la ciutat comtal, per 12 anys

 

  • Els destinataris d’aquests nous espais seran empreses ja existents o de nova creació que desenvolupin negocis digitals en el sectors de la innovació financera i del comerç electrònic

 

El Govern ha donat avui llum verda a la concessió d’un dret real de superfície a favor de l’Institut Català de Finances (ICF) sobre les plantes que van de la 5a a la 9a de l’edifici de la Borsa de Barcelona, que actualment són propietat de la Generalitat de Catalunya, per un període de 12 anys. L’objectiu és que l’ICF destini aquests espais, situats al Passeig de Gràcia número 19 de la ciutat comtal, a la creació d’un hub d’innovació financera que aculli i doni suport a empreses i entitats que, preferentment, desenvolupen negocis digitals en aquest àmbit, així com les dedicades a activitats de comerç electrònic.

 

Així mateix, s’autoritza a l’ICF perquè pugui explotar directament aquests espais o bé cedir-los a tercers. Els inquilins d’aquestes dues plantes hauran de ser companyies existents o de nova creació, start-ups  o empreses que ja es troben en fase de creixement.

 

Amb la voluntat de vetllar pel compliment d’aquest acord, es crearà una Comissió de Seguiment que inicialment estarà formada per dos representants de l’ICF, dos representants de la Generalitat de Catalunya designats pel vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda ­—el director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i el director general de Promoció Econòmica, Competència— i un màxim de dos representants de les entitats o empreses arrendatàries. La Secretaria de la Comissió recaurà en un representant designat pel Consell d’Administració de l’ICF. Es valorarà especialment la inclusió de representants per part de la Borsa de Barcelona, amb la finalitat de propiciar una gestió el més alineada possible de l’edifici.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia