El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va crear l’any 2003 el Premi a la/al millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a per tal de guardonar l'esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Amb els guanyadors d’enguany, s’ha atorgat 20 premis i 6 accèssits.
El premi té la finalitat de fomentar les actuacions següents:
- Recerca i desenvolupament de nous productes artesans alimentaris
- Incorporació de noves tècniques en l'elaboració de productes artesans alimentaris
- Millora de la imatge dels productes artesans alimentaris
- Implantació de noves vies de comercialització dels productes artesans elaborats
- Recuperació i divulgació de productes artesans alimentaris tradicionals de Catalunya.
Aquest premi està destinat als/a les joves artesans/anes alimentaris/àries de Catalunya, menors de quaranta anys en l’any de la convocatòria, que disposin del carnet d'artesà/na alimentari/a, que desenvolupin la seva activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda per l’Administració, que hagin treballat de forma destacada en qualsevol de les actuacions descrites en el paràgraf anterior, i que, com a conseqüència d’aquestes actuacions, hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a la qualitat, la bona imatge, i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries.
La dotació del Premi és de 3.000,00 euros, amb un accèssit de 1.000,00 euros que es concedeix a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.
Les bases reguladores del Premi estan establertes en l’Ordre ARP/82/2017, de 4 de maig, que les aprovava (DOGC núm. 7368 - 12/05/2017). Les candidatures van ser examinades per la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana, que va actuar com a jurat.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat