Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Moment de la reunió de la Taula Agrària

El Departament d'Agricultura i el sector treballaran junts en la gestió dels 3.000 milions d'euros del Pla de transformació del sector agroalimentari

query_builder   1 desembre 2020 14:44

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura i el sector treballaran junts en la gestió dels 3.000 milions d'euros del Pla de transformació del sector agroalimentari

Moment de la reunió de la Taula Agrària
Moment de la reunió d'avui de la Taula Agrària
  • La consellera d’Agricultura ha convocat una Taula Agrària extraordinària per informar sobre el nou model d’execució dels 10 projectes transformadors inclosos al Pla de reactivació econòmica i protecció social del Govern (CORECO), que implica una gestió feta d’acord amb el sector

 

  • Divendres vinent Teresa Jordà té prevista una nova reunió per seguir informant al sector sobre aquest tema

 

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha convocat una reunió extraordinària de la Taula Agrària per informar al sector sobre el procés d’execució del pla de 3.000 milions d’euros per impulsar la bioeconomia i transformar en els pròxims anys el sector agroalimentari, forestal i marítim aprovat el passat mes de juliol. La reunió s’ha fet aquest dimarts al migdia a la seu del Departament d’Agricultura amb la participació dels representants d’Unió de Pagesos, JARC i FCAC, les organitzacions agràries representades a la Taula Agrària.  

Aquests diners, que han de servir per tirar endavant 10 projectes transformadors inclosos en el Pla de reactivació econòmica i protecció social del Govern (CORECO), es gestionaran a través d’entitats vinculades al sector  (associacions, cooperatives, empreses) que, de la mà del Departament d’Agricultura, treballaran per ajudar a reconstruir empreses i sector. D’aquesta manera, les decisions que es prenguin en relació a la gestió d’aquests fons es prendran d’acord amb el sector.

Durant el transcurs de la Taula Agrària, tant les organitzacions agràries com els representants del Departament d’Agricultura, han convingut que el sistema d’assignació dels fons comunicat per l’Estat no és l’esperat, ni el desitjat, ja que deixa poc marge al Govern per a la seva gestió.

Per poder fer arribar aquest nou model d’execució dels projectes de la CORECO a tots els interessats, la consellera d’Agricultura té previst fer una nova reunió amb la resta sector, el proper divendres.

El gruix dels projectes s’executarà abans de l’any 2025, amb un import previst de 2.207 M€. La resta de la inversió fins a arribar als 3.000 M€, és prevista fins a l’any 2032.

A banda dels 10 projectes del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Pla de reactivació econòmica i protecció social del Govern inclou dos projectes més del Departament de Territori i Sostenibilitat vinculats també al sector agroalimentari. L’import total dels 12 projectes és de 3.911,10 milions d’euros.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació treballa des de fa temps en un canvi de model que ara amb aquests nous projectes s’acabarà de materialitzar. La transformació des de la cogovernança amb la participació activa de les diferents administracions, dels agents econòmics, socials, ambientals i polítics i de la ciutadania en general en la configuració de les noves polítiques.

Finalment la Taula Agrària ha manifestat la impossibilitat d'efectuar el pagament d'ajudes excepcionals previstes al Reglament UE 2020/872 del Parlament Europeu per a l'any 2020 ja que la modificació del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) ja es va produir i, també, perquè el PDR a Catalunya té els fons compromesos, en pagaments i convocatòries.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cathttps://twitter.com/agriculturacat 

1  

Imatges

Moment de la reunió de la Taula Agrària

Moment de la reunió de la Taula Agrària 6557

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia