Interior

Foto

El conseller Sàmper presenta la desena edició del calendari Bombers amb Causa

query_builder   1 desembre 2020 18:16

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper presenta la desena edició del calendari Bombers amb Causa

Foto
  • El conseller Miquel Sàmper ha expressat el seu orgull per un cos de bombers dins del qual hi ha persones amb tanta humanitat i que tant s’impliquen en la societat
  • Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu impulsen un projecte solidari que compta amb la col·laboració dels cossos de Bombers d’Andorra (que s’hi van afegir al 2015), Bombers de Barcelona (2016) i Pompièrs d’Aran (2019)
  • En 10 anys de vida, el projecte solidari ha recaptat 543.016€

  • Donades les restriccions sanitàries, enguany es recomana la compra del calendari a la botiga online de l'Obra Social Sant Joan de Déu
  • Les accions de caire esportiu han estat cancel·lades, però es manté un Dorsal Zero on es poden seguir fent donacions

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assistit avui a la presentació telemàtica de la desena edició del calendari solidari Bombers amb Causa. Sàmper ha expressat el seu agraïment a tots els bombers i bomberes dels diferents cossos, a l’Obra Social de Sant Joan de Déu i a totes les persones que han col·laborat al projecte. També ha manifestat el seu orgull pel cos de Bombers de la Generalitat, “dins del qual hi ha persones amb tanta humanitat i capaces de tenir accions tan generoses, tan persistents, tan innovadores i que tant s’impliquen en la societat”.
 
En representació del cos de Bombers de la Generalitat, David Colomé, cap dels Bombers de Collbató, després de repassar els inicis del projecte, ha explicat que "aquest calendari no vol ser només un simple calendari amb unes fotografies; vol ser alguna cosa més: vol ser la festa dels nens i les nenes; que puguin pujar a un helicòpter, mullar-se amb escuma i passar-s'ho bé, mentre participen de les sessions fotogràfiques. És el seu calendari. Ells en són els protagonistes".Desè aniversari

Aquest any, el calendari solidari Bombers amb Causa compleix 10 anys. Per aquest motiu, s’ha creat una edició especial on s’ha fet un recorregut visual per aquests 10 anys d’història solidària recuperant les portades de totes les edicions anteriors com a mostra d’agraïment als nens i nenes participants, a tot l’equip humà que hi ha darrera, famílies i persones col·laboradores que fan possible el projecte any rere any.
 
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper i el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota, han presentat aquest dimarts 1 de desembre, el calendari solidari Bombers amb Causa 2021, juntament amb en David Colomé, cap dels Bombers de Collbató i un dels impulsors de la iniciativa; Àngel Montero Carcaboso, investigador en cap de l’equip beneficiari de la beca de recerca a l’Hospital Sant Joan de Déu sobre tumors pediàtrics, i la doctora Vanessa Pera, cap de l'Àrea Infantil i Juvenil de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. 

A la presentació, que s’ha fer de manera virtual, també hi ha assistit el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo; el sotsdirector operatiu dels Bombers de la Generalitat, David Borrell; el director dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué; el director adjunt dels Bombers d’Andorra, Jordi Farré, i Javier Cavero, membre del Grop de Rescat de Montanha (GRM) de la Val d’Aran i portaveu dels Pompièrs d’Aran.

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu impulsen aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat que tenien l’objectiu de recaptar fons per a la recerca en malalties infantils. En les primeres edicions, els fons recaptats van permetre crear la beca d’investigació Bombers amb Causa, que s’atorga cada any per concurs, sota un jurat d’experts, als investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu. A partir de l’edició del 2018, es va començar a destinar part de la recaptació a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se diferents centres de Sant Joan de Déu a Catalunya. A dia d'avui, Bombers amb Causa ha recaptat més de mig milió d’euros i ha finançat 17 projectes de Sant Joan de Déu.
 
Han estat molts els bombers i les bomberes dels parcs de tota Catalunya i d’Andorra que han participat en les sessions de fotos. I també molts nens i nenes, atesos en diferents centres de Sant Joan de Déu, que han compartit moments de diversió i jornades plenes d’alegria i complicitat. Unes trobades captades per professionals de la fotografia, que de manera altruista, les han immortalitzat per tal d’il·lustrar les seves històries de superació. 

Per aquesta edició del 2021, s’ha prioritzat la seguretat i s’han reduït les sessions fotogràfiques a quatre, concretament a Andorra, a la Vall d’Aran, al parc de Bombers del Vendrell i a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

Juntament amb les portades de totes les edicions anteriors del calendari, aquest any trobareu les noves fotos de l'Aleksandra Dynas (portada), la Montse Altimiras, l’Ariadna Creus i en Francesc Plana Rafi. Nens i nenes atesos a l’Hospital de Sant Joan de Déu Barcelona i a Sant Joan de Déu Terres de Lleida han estat els protagonistes. Com és habitual, el calendari inclou uns adhesius il·lustrats, aquesta vegada, per la Mariona Tolosa Sisteré. Uns adhesius molt divertits amb els que es pot personalitzar i decorar el calendari.

Les accions de caràcter esportiu, malauradament, s’han hagut de cancel·lar totes per la situació de crisi sanitària per la pandèmia de la COVID-19. Així, tot i que ajuden ha augmentar la dimensió solidària de Bombers amb Causa, aquest any la 3a Cursa Vertical de Montserrat i la 4a edició de la Cursa de Muntanya de Cercs no s’han pogut celebrar. Des de la plataforma de la Vertical Montserrat s’ha habilitat un Dorsal Zero on es poden fer donatius de qualsevol quantitat (enllaç bit.ly/VM_DorsalZero).
 

On puc trobar el calendari solidari Bombers amb Causa 2021?

Degut a les recomanacions sanitàries, enguany les fires i activitats a l’aire lliure protagonitzades pels cossos de bombers s’han vist afectades. Per aquest motiu recomanem la seva compra a la botiga online de l'Obra Social Sant Joan de Déu (BotigaSolidariaSJD.org). Igualment, un any més, hi col·labora la cooperativa Abacus, alguns supermercats BonPreu i diversos establiments locals.

 
Nova web Bombers amb Causa

Coincidint amb el desè aniversari, s’ha estrenat una nova web BombersAmbCausa.org amb informació ampliada de l’origen de la iniciativa, projectes finançats, les 10 edicions del calendari, i els professionals de la fotografia i la il·lustració que ens han acompanyat tots aquests anys. A més a més, d’aglutinar tota l’actualitat del projecte solidari.

 
Obra Social de Sant Joan de Déu

Com a institució solidària, a Sant Joan de Déu no només treballem per ajudar les persones que més ho necessiten, sinó també per sensibilitzar l’entorn i donar a conèixer les realitats que ens envolten. Des dels nostres centres socials, sanitaris i sociosanitaris arreu de Catalunya cuidem les persones i infants en situació de vulnerabilitat i les seves famílies. Què entenem per infància en risc? Tots aquells nens i nenes que pateixen una malaltia minoritària que necessiten recerca per avançar en el seu diagnòstic i tractament. A més de tots aquells infants que per raons de salut mental, econòmiques o d’origen es troben en una situació d’exclusió social.

 
Bombers amb Causa a les xarxes socials

Al web trobareu tota la informació però també podeu seguir les novetats del projecte a través dels perfils a Instagram @BombersAmbCausa i l’etiqueta #BombersAmbCausa, així com als perfils de @SolidaritatSJD (Obra Social SJD), @BombersCat / @BombersCatalunya @BombersAndorra @BCN_Bombers i @Pompiers_Emergències

Contacte comunicació
Obra Social SJD

Cristina Vázquez cvazquez@solidaridadsjd.org

651 903 058

 

Premsa Bombers de la Generalitat
premsa.bombers@gencat.cat
93 586 77 20

 

Material

Making of https://youtu.be/mxBhLpRf7No

Possibilitat de més material gràfic sota petició

Possibilitat de concertar entrevistes amb els/les protagonistes