Incasòl

Render

S'inicia la construcció d'una nova promoció d'habitatges protegits de lloguer al Polvorí

query_builder   2 desembre 2020 14:35

event_note Nota de premsa

S'inicia la construcció d'una nova promoció d'habitatges protegits de lloguer al Polvorí

  • Està situada al carrer de Guadalquivir i forma part del procés de remodelació del barri

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres de construcció d’una nova promoció de 16 d’habitatges de lloguer assequible al barri del Polvorí de Barcelona. Les obres es basen en un projecte de l’equip d’arquitectes UTE  Luis Lara, Elena Redondo, Monica Escaño i David Soley i han estat adjudicades a l’empresa VORACYS SL, amb un pressupost de 1.751.500,34 € (+IVA) i un termini d’execució de 18 mesos.

Situada en els terrenys d’una antiga pedrera de la muntanya de Montjuïc, aquesta promoció serà la penúltima del procés de remodelació, realitzat per l’INCASÒL, de la pràctica totalitat dels habitatges del barri construïts l’any 1950 amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic, el 1953.

En consonància amb les promocions anteriors, aquest bloc situat al carrer de Guadalquivir tindrà una amplada de 12 metres, 28,40 metres de llargària i una alçada de planta baixa i 3 plantes pis. Els habitatges tindran 2 dormitoris dobles o 3 dormitoris, dos dels quals han de ser dobles, cuina semi-oberta, bany complert i zona de rentat independent.

L’edifici comptarà amb una estructura de fusta contra-laminada, contribuint d’aquesta manera a una construcció més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, ja que comporta una reducció d’emissions de CO2 durant el procés de fabricació i posta en obra.

Promocions actualment en producció

Des de l’any 2017, l’INCASÒL està realitzant una convocatòria anual per a la construcció de promocions del Programa d’habitatge de lloguer assequible de la Generalitat de Catalunya. Actualment, ja hi ha en diferents fases de desenvolupament un total de 27 promocions que sumen 1.149 habitatges i una inversió global de 127,15 M€.

A més de la promoció del Polvorí, a principis d’estiu es va iniciar la construcció de la promoció del Masnou i està previst que l’any vinent es puguin iniciar les obres de vuit promocions més.

Per a la convocatòria d’aquest 2020 l’INCASÒL, es preveu que inclogui un total de 9 promocions amb un total de 485 habitatges i una inversió d’un 53,68 milions d’euros. Aquestes promocions estaran situades als municipis d’Igualada, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, el Prat de Llobregat, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Vicenç de Castellet, Terrassa, Vallirana, i Viladecans.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 125

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia