Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pescador

Els actors del món pesquer català, radiografiats en el Llibre Blanc del sector del peix

query_builder   3 desembre 2020 10:55

event_note Nota de premsa

Els actors del món pesquer català, radiografiats en el Llibre Blanc del sector del peix

  • El document ofereix un retrat de la situació actual i els reptes de futur a què han de fer front tots els agents que conformen aquest món complex al voltant del peix
  • Les conclusions obtingudes serviran per dissenyar un Pla estratègic, amb cinc àmbits d’actuació i un total de 28 accions, que ha de garantir la continuïtat i viabilitat d’aquest sector
Pescadors
El Llibre Blanc del sector del peix consisteix en un estudi a fons de tots els implicats en la cadena de valor del peix

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, presenta demà divendres, 4 de desembre, el primer Llibre Blanc del sector del peix a Catalunya, una iniciativa del Gremi de Peixaters de Catalunya que ha comptat amb el suport de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i el cofinançament del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i del Departament d’Agricultura.

El Llibre Blanc del sector del peix a Catalunya és el resultat d’un treball on es fa una radiografia de la situació actual i els reptes de futur a què han de fer front tots els actors que conformen aquest món complex al voltant del peix.

El llibre consisteix en un estudi a fons de tots els implicats en la cadena de valor del peix, des del sector pesquer i les llotges, la distribució del producte inclòs, fins al sector minorista, i també fa una anàlisi dels hàbits de consum i perfil dels consumidors.

La publicació també presenta les tendències tant del sector pesquer com de la distribució, les conclusions de l’estudi i una anàlisi DAFO.

L’embrió del futur Pla estratègic del sector

Finalment, el treball planteja un Pla estratègic d’actuació amb 5 grans objectius: enfortir la posició competitiva dels diferents actors; actualitzar els rols dels diferents agents a la realitat de l’entorn; garantir la continuïtat i viabilitat del sector pesquer i aqüícola; incrementar la quota de mercat i rendibilitat del sector detallista, i promoure, valoritzar i impulsar el consum del producte pesquer. El Pla d’acció per assolir aquests objectius es concreta en 28 accions.

Aquest és un estudi llargament esperat pel sector, que vol ajudar que els professionals  prenguin consciència del moment històric en què ens trobem i ha de servir de guia en la política de concertació entre l’Administració i els actors del món del peix per entomar el gran repte que té el sector i marcar el camí cap a un futur immediat.

Intervindran a la jornada de presentació del Llibre Àlex Goñi, president del Gremi de Peixaters de Catalunya, Miquel Rodríguez, director de la consultoria que ha fet el llibre, Andreu Bru, que presentarà l’estudi sobre la digitalització del canal de comercialització del peix en el context del Pla d’acció del Llibre Blanc, i Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims, que exposarà la valoració de les propostes del Llibre Blanc en el marc de les actuacions en curs del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Pescadors

Pescadors 619

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia