Direcció General de Comunicació

País Viu. Les Garrigues

El Govern constitueix la Comissió Territorial per a l'Estratègia de Dinamització Territorial 'Un País d'Oportunitats, un País Viu' a les Garrigues

query_builder   4 desembre 2020 17:58

event_note Nota de premsa

El Govern constitueix la Comissió Territorial per a l'Estratègia de Dinamització Territorial 'Un País d'Oportunitats, un País Viu' a les Garrigues

  • L’objectiu principal de l’estratègia és l’activació econòmica i la dinamització territorial per revertir els efectes del despoblament i l’envelliment

 

  • La consellera ha visitat projectes que han obtingut finançament del PUOSC al municipi del Vilosell 
País Viu Les Garrigues

El Govern de la Generalitat ha constituït aquesta tarda a les Borges Blanques la Comissió Territorial per a l’Estratègia de Dinamització Territorial a les Garrigues. Aquesta reunió forma part de l’estratègia de l’executiu català “Un país d’oportunitats, un país viu”, que té per objectiu potenciar la dinamització territorial i la generació d’oportunitats al territori, i especialment a aquells afectats pel despoblament i l’envelliment. Les Garrigues és la cinquena comarca on el govern desplega l’Estratègia de Dinamització Territorial després del Pallars Sobirà, la Ribera d'Ebre, l'Alt Urgell i la Terra Alta.

 

La comissió territorial constituïda avui és la concreció d’aquest desplegament al territori. Ha estat presidida per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, acompanyada del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré i del secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar. Per part del govern hi han participat també de manera telemàtica el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, el secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit, el director general de Turisme, Octavi Bono i el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins. 

 

Per part del territori hi han assistit el president del Consell Comarcal, Jaume Setó, i una representació del consell d’Alcaldes. També hi eren presents diferents representants del teixit socioeconòmic de la comarca.

 

A la reunió d’aquesta tarda s’han analitzat conjuntament els principals reptes de Les Garrigues. El president del Consell Comarcal, Jaume Setó, ha agraït la presència dels representants del Govern i dels agents sòcioeconòmics de la comarca.

 

La consellera Budó ha explicat que “avui donem el tret de sortida a l’Estratègia País Viu per treballar conjuntament Govern i territori a l'entorn de les necessitats i les prioritats estratègiques de la comarca, que volem afrontar plegats”.

 

En aquest context, l’estratègia de l’Executiu català ‘Un país d’oportunitats, un país viu’, 'ens ha de permetre capgirar el despoblament que s’està produint a bona part del nostre país. Ho volem fer des de la bilateralitat i des del diàleg amb el territori, tot activant les potencialitats de cada comarca que facilitin la dinamització territorial”. En aquest sentit, la consellera Budó ha assegurat que “són molt importants les trobades com avui, aquesta constitució de la comissió interdepartamental en la que hi ha de participar tots els departaments de la Generalitat de Catalunya. Això ha de ser una política transversal de Govern”.

 

 “País Viu té per objectiu que tothom que vulgui pugui desenvolupar el seu projecte de vida allà on vulgui, en aquest cas a les Garrigues."

 

En el seu torn de paraula, el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran i president de la Comissió territorial, Miquel Àngel Escobar, ha assegurat que “aquesta és una estratègia que vol marca un estil del Govern. Es basa en el reconeixement dels ajuntaments i dels consells comarcals”. Per això, “s’ha de consolidar el diàleg que ens ha de permetre abordar problemes complexes que no es poden fer des d’una única administració”.

 

Aquesta estratègia territorial “és la plasmació de la voluntat del Govern de reforçar l’aliança amb els ens locals i d’incorporar la seva visió i prioritats en la configuració de les polítiques del Govern orientades a l'activació econòmica, la generació d'oportunitats i l'equilibri i la cohesió del territori. Això es farà sempre amb una aliança de treball bilateral i transversal i d’una nova relació de confiança i complicitat entre el Govern i el territori i en el marc de la singularitat de cada comarca”, ha assegurat Escobar.

 

En aquest sentit, ha destacat que “tenim la voluntat de continuar” perquè “avui esteu adquirint un dret, tenir una relació singular amb el Govern. És el vostre dret”, ha puntualitzat.

2  

Imatges

País Viu. Les Garrigues

País Viu. Les Garrigues 131

País Viu. Les Garrigues

País Viu. Les Garrigues 144

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia