Polítiques Digitals

Consell rector EAPC

L'EAPC presenta un Pla de transformació digital per convertir-se en motor de canvi de les administracions públiques del segle XXI

query_builder   14 desembre 2020 14:27

event_note Nota de premsa

L'EAPC presenta un Pla de transformació digital per convertir-se en motor de canvi de les administracions públiques del segle XXI

Durant la reunió del Consell Rector de l’Escola, la directora de la institució, Marta Felip, ha destacat l’aposta per un aprenentatge basat en l’experiència, orientat al lloc de treball i aprofitant al màxim la tecnologia

Consell rector EAPC

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha celebrat avui la segona reunió anual del seu Consell Rector. Durant la reunió, en modalitat virtual, la directora de l’Escola, Marta Felip, ha presentat el Pla de transformació digital de l’EAPC 2021-2023.

Aquesta transformació busca la integració de l’EAPC dins d’un nou ecosistema digital, que vol oferir un conjunt d’eines que permetin la gestió senzilla, eficient, integrada de les activitats formatives i l’aprenentatge dels treballadors públics a Catalunya, permetent la interacció de tots els actors implicats, amb el mínim cost i esforç de manteniment futur.

Segons ha explicat la directora, “l’EAPC vol ser el motor de canvi de les administracions públiques catalanes i esdevenir un actor fonamental en la transformació de les administracions públiques pel seu paper central en el desenvolupament de les persones, en la generació i difusió del coneixement i l’impuls de la innovació”. 

El Pla de transformació també té l’objectiu de desplegar un model d’aprenentatge propi que respongui als nous perfils professionals, a la digitalització de la societat i als reptes de l’Administració pública catalana del segle XXI. Marta Felip ha destacat que l’Escola aposta per un aprenentatge basat en l’experiència, centrat en l’alumne, adaptat a les noves necessitats, que aprofiti al màxim la tecnologia com a element facilitador, personalitzat i orientat al lloc de treball.

Campus Virtual com a eix central

L’eix central del nou model d’aprenentatge és un nou Campus Virtual que inclourà la formació presencial, semi-presencial i en línia de les administracions públiques catalanes. Aquesta eina estarà oberta a tots els operadors de formació de l’àmbit públic i permetrà interactuar, intercanviar coneixements, docents, activitats i experiències i donar una major coherència al conjunt de la formació.

Per al desplegament de la nova plataforma tecnològica es crearà l’Oficina i el Pla de Transformació Digital de l’EAPC. Durant l’any vinent s’implantarà el nou model transformat i el 2022 es desplegarà i restarà disponible per a totes les entitats del sector públic.

Com a línies d’actuació de l’Escola, alineades amb el Pla de Transformació Digital de la Generalitat, destaquen els conceptes que es volen ressaltar des de l’EAPC: digital, innovació, gestió, investigació, talent, aprenentatge i lideratge.

Els quatre eixos del Pla de transformació digital de l’EAPC són els següents:

  1. Un nou model pedagògic impulsat i recolzat per la tecnologia, i centrat en la transformació de l’espai, el temps, la modalitat i la metodologia d’aprenentatge, els recursos didàctics, l’acompanyament, la interacció i l’avaluació.
  1. Un Pla de capacitació i desenvolupament directiu per formar el directius per transformar les administracions públiques mitjançant estils de lideratge innovadors amb nou itineraris formatius, des dels quals es treballaran, de manera integrada, coneixements i competències. S’aposta per un model d’aprenentatge basat en l’experiència i en l’aplicació directa dels aprenentatges al lloc de treball.
  1. Un Programa per al desenvolupament de la cultura de la innovació, incidint en els equips de treball i en les organitzacions, oferint espais d’aprenentatge i de cocreació i facilitant eines per al desenvolupament del perfil innovador al servei de les administracions. L’objectiu és que aquestes persones puguin impulsar noves maneres de treballar, noves solucions als reptes que s’han d’afrontar per construir una Administració del segle XXI, àgil i eficaç, que acompanyi la ciutadania en aquest context complex i en canvi constant.
  1. Un Programa EAPC motor de recerca per impulsar la generació de polítiques públiques informades per l’evidència científica per oferir solucions a reptes socials complexos, en línia amb els programes marc de recerca de la Comissió Europea Horitzó 2020 i Horitzó Europa.

1  

Imatges

Foto 1

Foto 1 876

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia