Direcció General de Comunicació

Ajuts covid

El Govern destina més d'un milió d'euros als municipis més afectats pel rebrot de la Covid-19 a la comarca del Segrià

query_builder   15 desembre 2020 10:22

event_note Nota de premsa

El Govern destina més d'un milió d'euros als municipis més afectats pel rebrot de la Covid-19 a la comarca del Segrià

  • El Departament de la Presidència ha donat suport als ens locals afectats pel rebrot de la pandèmia que va tenir lloc el mes de juliol, a la comarca del Segrià, a través d’una línia de subvencions directes

El Govern de la Generalitat, a través del Departament de la Presidència, ha destinat 1.014.487,55 milions d’euros als ens locals de la comarca del Segrià que es van veure afectats pel rebrot de la Covid-19 a principis del mes de juliol. Alguns municipis van haver d’adoptar mesures necessàries i extremes per pal·liar els efectes de la pandèmia que van suposar, no només un canvi en la vida dels ciutadans, sinó també  un increment de la despesa municipal.

 

Els ens locals afectats, entre els quals hi ha els municipis del Baix Segrià i el Consell Comarcal del Segrià, han hagut de crear espais d’aïllament per contribuir al confinament de les persones positives de Covid-19 i els seus contactes, ja que els allotjaments en què viuen alguns temporers i persones que no poden treballar no sempre reuneixen les condicions suficients per garantir un bon aïllament. Altres despeses associades al rebrot i al funcionament d’aquests nous equipaments han estat les despeses en recursos humans, lloguers d’espais, compra d’alimentació, bugaderies, equips de protecció individual, neteja o instal·lacions d’aire condicionat, entre d’altres.

 

La Generalitat ha subvencionat al 100% les despeses extraordinàries que han presentat els ajuntaments i han estat informades com a subvencionables. Aquests ajuts s’han concedit als ens locals mitjançant subvencions directes.

 

Si la pandèmia està afectant d’una manera molt intensa al comerç i al sector serveis, i suposa una greu pèrdua d’ingressos per a les empreses i per els autònoms, especialment dura ha estat a l’àmbit territorial de la ciutat de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre, que han hagut de fer front a un confinament molt més dur i restrictiu durant el mes de juliol.

 

Repartiment per municipi:

 

Ens Local

Subvenció

Lleida

443.284,35

Massalcoreig

12.543,18

Soses

126.548,09

Aitona

118.233,90

Seròs

144.450,46

Alcarràs

83.972,48

Torres de Segre

32.209,46

La Granja d'Escarp

53.245,63

TOTAL

1.014.487,55

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia