Direcció General de Comunicació

mobilitat

El Govern aprova la creació de les taules de mobilitat del Penedès i de la Catalunya Central

query_builder   15 desembre 2020 15:13

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació de les taules de mobilitat del Penedès i de la Catalunya Central

El Govern ha aprovat la creació de dues noves taules de mobilitat: la Taula de Mobilitat del Penedès i la Taula de Mobilitat de la Catalunya Central, que han de permetre la participació en la gestió i l’elaboració dels instruments de planificació de la mobilitat en aquests àmbits territorials, respectivament.

 

En el cas de l’àmbit territorial del Penedès aquesta taula està formada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, els ajuntaments del Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sitges, Cubelles, Calafell, Cunit i Sant Sadurní d’Anoia, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona.

 

En el cas de la Catalunya Central, la taula compta amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès, els ajuntaments de Berga, Manresa, Vic, Moià i Solsona i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona.

 

Les funcions de totes dues taules de mobilitat són:

 

  • Elaborar les propostes per a la planificació dels serveis de transport públic i l'establiment de programes d'explotació coordinada per a tots els operadors públics o privats que els presten en el marc del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya i del Pla director de Mobilitat de l’ATM de Barcelona

 

  • Fer les propostes per a la planificació de les infraestructures de transport públic en el marc dels instruments de planificació d’infraestructures del Govern i del pla director d’infraestructures de l’ATM de Barcelona.

 

  • Formular i definir propostes respecte a la política de tarifes dels serveis de transport públic.

 

  • Analitzar i estudiar l'evolució del mercat global de la mobilitat amb especial atenció al seguiment de l'evolució dels desplaçaments en transport públic i en transport privat.

 

  • Proposar la realització de campanyes de comunicació amb l'objectiu de promoure la utilització del sistema de transport públic entre la població i mesures per al foment de la cultura de la mobilitat sostenible entre els ciutadans.

 

  • Elaborar les propostes de millora de la seguretat en el transport.

 

  • Fer propostes per a l'ús racional de les vies i de l'espai públic en aspectes com l'aparcament, les àrees de vianants o la implantació de carrils reservats per al transport públic o les bicicletes.

 

  • Proposar i participar en el disseny de la política de finançament, tant de la mobilitat del Penedès com de la Catalunya Central, respectivament.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia