Direcció General de Comunicació

Pressupost

El Govern aprova els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos del 2020 per a l'exercici 2021

query_builder   15 desembre 2020 15:13

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos del 2020 per a l'exercici 2021

  • Durant la vigència de la pròrroga caldrà adaptar els pressupostos per encabir-hi els fons extraordinaris que pugui habilitar l’Administració General de l’Estat i els fons de recuperació i resiliència procedents de la Unió Europea

 

El Govern ha aprovat el Decret que estableix els criteris d’aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat del 2020 per a l’exercici 2021, els quals seran vigents des del proper 1 de gener fins a l’aprovació i publicació dels comptes del 2021. El decret de pròrroga permet garantir el funcionament de l’administració i la prestació dels serveis públics a la ciutadania mentre no entri en vigor el nou pressupost.

 

L’actual Decret de pròrroga s’aprova en un context excepcional derivat de l’impacte social i econòmic de la Covid-19. Per tant, durant la vigència de la pròrroga caldrà adaptar els pressupostos per tal d’encabir-hi, d’una banda, els fons extraordinaris que pugui habilitar l’Administració General de l’Estat per finançar la prestació de serveis bàsics; i, de l’altra, els fons de recuperació i resiliència procedents de la Unió Europea. En aquest sentit, el Decret de pròrroga preveu que el Govern pugui autoritzar generacions de crèdit per tal d’incorporar als pressupostos els nous recursos que arribin durant l’any 2021. Aquests recursos tindran prioritat en la seva tramitació.

 

Mentre duri la pròrroga, les despeses de personal (capítol 1 del pressupost) s’ajustaran a les dotacions consignades a 31 de desembre del 2020. Pel que fa a la resta de despeses (capítols del 2 al 9), es prorroguen els crèdits inicials del 2020, a excepció d’aquells destinats a programes o actuacions que ja hagin finalitzat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia