Agència Catalana de l'Aigua

Treballs retirada vegetació invasora.

L'Agència Catalana de l'Aigua amplia en 1,5 MEUR els ajuts per a mininitzar el risc d'inundacions

query_builder   16 desembre 2020 10:15

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua amplia en 1,5 MEUR els ajuts per a mininitzar el risc d'inundacions

 

  • El consell d’administració de l’ACA ha aprovat aquest dilluns ampliar el pressupost dels ajuts per als ens locals, tant a les conques internes com a la part catalana de la conca de l’Ebre

 

  • També s’han aprovat les bases d’una línia d’ajuts per a la redacció dels plans d’usos recreatius en rius de les conques internes

 

Treballs de retirada de vegetació invasora.
Treballs de retirada de vegetació invasora.

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dilluns incrementar en 1,5 milions d’euros els ajuts adreçats als ens locals per a minimitzar el risc d’inundacions a Catalunya, tant a les conques internes com a la part catalana de l’Ebre i el Xúquer.

Concretament, la línia d’ajuts en actuacions de protecció d’avingudes en zona urbana a les conques internes, amb una dotació inicia de 4 milions d’euros, s’incrementa en 800.000 euros; les subvencions per a la prevenció d’avingudes en zona urbana a la part catalana de l’Ebre i el Xúquer, amb una dotació inicial de 2 milions d’euros, s’incrementa en 400.000 euros, mentre que la línia d’ajuts per al manteniment i conservació de lleres públiques  en trams urbans per al període 2020-2021 (dotació inicial prevista de 2 MEUR), s’incrementa en 300.000 euros.

Plans usos recretatius als rius de les conques internes

El consell d’administració d’ahir també va aprovar les bases d’una línia de subvencions adreçades als ens locals per sufragar les despeses derivades de la redacció dels pla d’usos sobre serveis i activitats de lleure dels rius del districte de conca fluvial de Catalunya. La mesura suposa una cessió als municipis de la capacitat de gestió dels usos lúdics vinculats a aquests entorns.

Poden ser objecte de subvenció la redacció dels plans d’usos recreatius pels ens locals o les agrupacions d’ens locals (supramunicipals) per a explotar serveis i activitats de lleure, que es puguin establir en el domini públic hidràulic i zones de servitud i policia dels rius de les conques internes catalanes.

L'import màxim de la subvenció es de fins el 90% del pressupost presentat, amb un màxim de 20.000 euros per sol·licitud.

1  

Imatges

Foto. Treballs per a la retirada de vegetació invasora.

Foto. Treballs per a la retirada de vegetació invasora. 1083

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 240

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia