Economia i Hisenda

Imatge de la nova App del gencat

El web de la Generalitat fa 25 anys i ho celebra amb un web i una app renovats, amb més serveis per a la ciutadania

query_builder   17 desembre 2020 10:22

event_note Nota de premsa

El web de la Generalitat fa 25 anys i ho celebra amb un web i una app renovats, amb més serveis per a la ciutadania

 

  • El web se simplifica i evoluciona cap a un disseny més actual i centrat en l’usuari
  • La nova app aposta per la personalització i incorpora novetats que faciliten la recepció d’informació
Imatge de la nova app del gencat.cat

El web de la Generalitat de Catalunya està d’aniversari. Aquest any en fa 25 que el Govern va crear el web gencat.cat, una eina tecnològica que va néixer com un canal d’informació i que ha esdevingut la interfície natural de la relació entre l’administració i la ciutadania. Per celebrar-ho, la secretaria de Difusió, responsable de la gestió d’aquest espai de comunicació, ha centrat el seus esforços en millorar l’experiència dels usuaris i fer-la més còmode i accessible. Així, d’una banda, ha renovat el web, simplificant-lo i evolucionant-lo cap a un disseny més actual i centrat en l’usuari, i, de l’altra, ha incorporat novetats a l’aplicació mòbil que faciliten la recepció d’informació i aposten per la personalització. Els dos nous formats de web i app s’han fet a partir de la col·laboració amb la ciutadania.

 

Un web més simple i usable

La transformació del web respon tres aspectes clau. El primer de tots és la voluntat del Govern de modernitzar i potenciar la identificació dels webs gencat, per tal que l’usuari sàpiga en tot moment que està en un web de la Generalitat i que tingui la garantia que la informació que conté és oficial i veraç. En segon lloc, l’objectiu de l’administració catalana és millorar la usabilitat de la navegació, el faldó i el peu de pàgina i fer més entenedora la informació que s’hi ofereix. I, per últim, fer el web accessible per a  tothom en les mateixes condicions.

Amb el redisseny, també s’incorpora a la capçalera una identificació simplificada de la Generalitat de Catalunya a internet, que facilitarà l'ús responsiu de la marca corporativa. A més, s’ha fet més visible l’accés a l’Àrea privada, imprescindible per seguir l’evolució dels tràmits, i al contacte, en un moment en què la relació amb la ciutadania és cada cop més propera.

 

Avisos i preferències personalitzades al móvil 

L'aplicació mòbil gencat, ofereix des d’avui una nova versió amb un disseny modernitzat que incorpora noves seccions i personalitzacions ("Per a tu", "Et pot interessar") per orientar el contingut a les necessitats de la ciutadania.

Amb una configuració molt senzilla, intuïtiva i pensada des de la lògica de com interactua la ciutadania, ofereix avisos personalitzats sobre tràmits i ajuts segons les preferències que se seleccionin. L’usuari també es pot subscriure, per geolocalització o per comarques d'interès, a les alertes rellevants del territori relacionades amb la salut, risc d'inundacions, episodis de contaminació, etc., i saber què està passant, quan i què es pot fer en cada cas.

 

Enllaços relacionats
25 anys gencat: https://web.gencat.cat/ca/gencat-25-anys/

Imatge gràfica gencat.cat: http://identitatcorporativa.gencat.cat/ca/descarregues/departaments-i-imatges-propies/departament-de-la-vicepresidencia-i-deconomia-i-hisenda/identificacions-propies/gencat.cat/

Descàrrega de l’app des de les principals plataformes
Descàrrega a l'App Store

(Per a iOS)

Descàrrega a Google Play

(Per a Android)

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 86