Economia i Hisenda

Foto del vicepresident durant l'entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio

Vicepresident Aragonès: "Avui es comencen a ingressar els ajuts a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament per la COVID-19"

query_builder   17 desembre 2020 12:25

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "Avui es comencen a ingressar els ajuts a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament per la COVID-19"

  • Defensa un govern basat en "l'honestedat, la netedat i la coherència" “perquè no es pot fer veure que no passa res quan hi ha casos de corrupció”
  •  Avança que “entre avui i demà” el Govern concretarà les mesures per frenar l’escalada de la pandèmia “perquè entrin en vigor al més aviat possible”
Foto del vicepresident durant l'entrevista a Catalunya Ràdio

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha anunciat que “avui es començaran a ingressar els ajuts a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament per la COVID-19” i ha assegurat que, “abans d’acabar l’any, tothom qui té dret a ser beneficiari de l’ajuda l’haurà rebut”. En una entrevista a “El Matí de Catalunya Ràdio”, Aragonès també ha fet notar que el Govern espanyol segueix cobrant les quotes dels autònoms: “és una contradicció que caldrà resoldre”. “Hi ha un acord polític perquè aquestes quotes es puguin posposar, però s’ha de concretar”, ha puntualitzat.

El vicepresident ha insistit en la necessitat que el Govern espanyol faci, com la resta d’estats europeus, “una injecció d’ajuts directes a l’economia”, més enllà dels ERTO’s o dels préstecs de l’ICO que ja ha posat en marxa. Aragonès ha explicat que la Generalitat és l’autoritat sanitària en la gestió de la salut pública i que ja està vehiculant ajuts per compensar les pèrdues econòmiques d’alguns sectors, “però el nostre pressupost és el que és. No som un Estat. Qui és l’Estat s’hi ha de posar i això és el que estem parlant amb el Govern central i hauríem de tenir propostes sobre la taula aviat”, ha reclamat.

Quant al futur més enllà de les eleccions, Aragonès ha defensat un govern basat en “l’honestedat, la netedat i la coherència”, en contraposició al que està passant a la Diputació de Barcelona, on “hi ha casos de corrupció greus que estan afectant al PSC i a la institució més important de Catalunya que presideixen”. “No es pot fer veure que no passa res quan hi ha cassos de corrupció”, ha alertat. Al seu parer, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, “hauria de posar el seu càrrec a disposició de la ciutadania”. Malgrat tot, ha apostat per la bona entesa entre les institucions. “La relació ha de continuar perquè les institucions estan per sobre de les persones”, ha reblat.

“No participaré en cap acte que pugui suposar un blanquejament de la monarquia”

Preguntat per la salut del Rei emèrit Joan Carles I, el vicepresident li ha desitjat una bona recuperació, a la vegada que ha advertit que “això no treu que haurà de rendir comptes davant de la Justícia per les presumptes irregularitats en l’àmbit fiscal i sobre possibles comissions”. Aragonès, que ha definit la monarquia com una “institució absolutament antidemocràtica i irracional”, ha deixat clar que no acompanyarà el Rei Felip V en la visita que té previst fer la setmana que ve a Barcelona: “jo no participaré en cap acte que pugui suposar un blanquejament de la monarquia. Abans de venir a passejar-se per Catalunya, el Rei ha de donar moltes explicacions”.

 “La responsabilitat de cadascú de nosaltres és una mesura que no podem escriure al DOGC”

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia a Catalunya, el vicepresident ha tornat a alertar que els indicadors sanitaris posen de manifest que “no anem bé, gens bé” i “sembla que torna a haver un repunt de casos” per la qual cosa “haurem de fer un pas enrere” en el pla d’obertura i de flexibilització de les mesures per frenar la propagació de la Covid-19. En aquest sentit, ha avançat que el Govern està treballant per concretar “al llarg del dia d’avui o demà” quines seran aquestes mesures, “perquè entrin en vigor al més aviat possible”. Aragonès ha recordat que l’executiu català sempre pren les decisions, en base a una anàlisi diaria que fa Salut Pública i tenint en compte el que seria un triangle de tres vèrtex: el sanitari, l’econòmic-social i l’emocional. “Haurem de prendre mesures, fent cirurgia fina”, ha subratllat.

Durant l’entrevista, Aragonès ha tornat a fer una crida a la responsabilitat individual del conjunt de la ciutadania, per evitar normalitzar la tragèdia”. “La responsabilitat de cadascú de nosaltres és una mesura que no podem escriure al DOGC. Això és una qüestió d’actitud, d’ànima”, ha assegurat.

  “L’objectiu és poder votar el 14F”

Finalment, el vicepresident ha afirmat que el Govern continua treballant, juntament amb els grups de l’arc parlamentari català, per aconseguir el màxim consens, perquè el proper 14 de febrer es puguin celebrar les eleccions: “l’objectiu és poder votar amb la màxima seguretat”. El vicepresident ha recordat que l’executiu català actualment està en funcions i que això s’ha de resoldre al més aviat possible amb unes eleccions. “Aquesta situació d’interinitat no és bona. Ha de durar el menys possible perquè necessitem un Govern amb totes les funcions i tota la legitimitat per prendre decisions per poder fer front a la pandèmia i als altres temes que tenim sobre la taula com la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat”, ha reblat.

 

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 403

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia