Interior

El conseller Sàmper inaugura el nou parc de Bombers de la Generalitat a Moià

query_builder   18 desembre 2020 12:34

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper inaugura el nou parc de Bombers de la Generalitat a Moià

Foto
  • L’execució de les obres ha costat més d’un milió i mig d’euros

 

  • El nou edifici està construït en estructura de fusta, és modular i està distribuït en dues plantes

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha inaugurat aquest matí el nou edifici del parc dels bombers de la Generalitat a Moià (Moianès), acompanyat de la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central,  Alba Camps; del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Manel Pardo; i del director dels serveis territorials d’Interior a la Catalunya Central,  Eduard Freixedes, entre d’altres autoritats.

Sàmper ha qualificat el parc d’“extraordinari” i ha felicitat “a totes les persones que han col·laborat en la seva construcció, de forma especial als bombers” lloant la seva “professionalitat i rigor a l’hora de treballar”. “Més enllà de les característiques d’aquest parc de bombers, moltes gràcies per la feina que feu, de veritat”, ha expressat. 

El conseller ha posat en valor el Pla de Bombers 2025, un pla que marca les línies estratègiques que s’està implementant per revertir i millorar la situació del Cos de Bombers de la Generalitat en els àmbits de personal, vehicles, materials i infraestructures, en el marc del qual s’ha realitzat aquesta construcció. En aquest sentit el conseller ha manifestat que el pla 2025 “actualitza les necessitats a nivell de bombers de Catalunya però no hi ha prou”. “Aquest Pla elaborat des d’Interior amb la vostra ajuda, requereix de voluntat política” que ha d’anar acompanyada “de totes les inversions necessàries perquè pugeu fer la vostra feina” ha afegit.

Per la seva banda, Màxim del Valle, sotsinspector cap del Servei Tècnic dels Bombers de la Generalitat, ha recordat que l'obra de construcció del nou edifici dels Bombers a Moià s'engloba en el "Pla Bombers 2025" i ha destacat l'aposta feta per la DGPEIS en la integració paisatgística del nou edifici del parc de Bombers, i que aquest sigui una construcció realitzada íntegrament amb fusta. "Esperem, amb el nostre exemple, ajudar en el foment de l'ús de la fusta en la construcció de properes edificacions", ha afegit.

El cost d’execució de les obres del nou parc de bombers ha estat de 1.545.062,84€ IVA inclòs (161.121,04€ corresponents a la urbanització del solar i 1.383.941,80€ corresponents a l’execució de l’edifici).

El sistema constructiu es caracteritza per la lleugeresa dels seus materials i per la seva resposta eficient als requeriments tèrmics, estructurals, acústics i de manteniment. El nou edifici s’ha executat mitjançant un sistema de construcció en sec, un sistema que és ràpid i econòmic gràcies a la repetició i sistematització dels elements que la composen (estructura en fusta laminada i elements de façana lleugers de fusta de pi). Tots aquests elements són modulars i han estat realitzats en taller.

El nou parc disposa de dues tipologies edificatòries; la part corresponent a les dependències dels bombers, considerat com un equipament administratiu, i la part d'equipament industrial, que correspon a la zona de cotxera, gimnàs i zones complementàries (magatzems d’equips intervenció i tallers).

L’edifici forma un volum amb una aparença exterior hermètica i està acabat amb panells de fusta de llibret que unifiquen totes les finestres que donen a l’exterior. La durabilitat i el baix manteniment de la façana s’assoleix protegint la fusta amb un sistema de pre-envelliment per penetració en base aigua. Els elements de forjat i els tancaments interiors son fabricats amb panells de fusta de pi laminada i creuada.

El parc de bombers de Moià forma part de la Regió d’Emergències Centre i compta amb 5 bombers per torn i una plantilla de 17 efectius, així com amb 9 membres de la unitat EPAF (equips de prevenció activa Forestals).

Pel que fa als vehicles, disposa d’un camió BRP (bomba rural pesant) i dos vehicles lleugers (unitat de personal i càrrega), un dels quals és de la unitat EPAF. 

 Us informem que a l'FTP de Bombers de la Generalitat teniu a la vostra disposició les imatges de recurs de les instal·lacions del parc de bombers.

 Us les podreu descarregar des de l'adreça següent:

 Adreça: http://83.247.143.14

 Usuari: mcbombers

 Contrasenya: B2jPF34wr

 *Autoritzem exclusivament l’emissió i la publicació dels vídeos d’intervencions del Cos de Bombers de la Generalitat a través de canals de televisió o portals de mitjans de comunicació digitals.