Direcció General de Comunicació

Govern

Consellera Budó: "Malgrat les amenaces, les intimidacions, els exilis i les presons, seguim"

query_builder   19 desembre 2020 12:02

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "Malgrat les amenaces, les intimidacions, els exilis i les presons, seguim"

  • La portaveu del Govern ha obert l'assemblea fundacional de representants del Consell per la República, que se celebra simultàniament al Palau de la Generalitat i a Brussel·les
Consellera Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha deixat clar que “malgrat l’embat que vivim dia a dia i que no cessa, malgrat les amenaces, les intimidacions, els exilis i les presons, seguim”. Així ho ha manifestat durant l’acte d’obertura de l’assemblea fundacional de representants del Consell per la República, que s’ha celebrat aquest matí al Palau de la Generalitat i a Brussel·les.

Budó ha remarcat que fa dos anys, el 131è president de la Generalitat, Quim Torra, va ser l’encarregat de presentar aquest òrgan afirmant que es “feia realitat un compromís, un mandat nascut amb la determinació de l’1 d’octubre” i que demostrava que continuàvem avançant “tossudament alçats, fent allò que ens deien que era impossible”. “Malauradament, el president Torra també ha acabat afegint-se al llistat de persones represaliades”, ha recordat la consellera.

La portaveu del Govern també ha emplaçat el Consell per la República a persistir “per la consecució del somni executiu de llibertat” i ha posat en relleu que “vivim en un país on la societat civil és dinàmica, i en no poques ocasions ha fet de catalitzador de les nostres aspiracions col·lectives amb les seves iniciatives”.

Després de la intervenció de la consellera, la sessió de constitució de l’assemblea fundacional ha continuat a Brussel·les, des d’on ha intervingut el secretari del consell de govern del Consell per la República, Lluís Puig.