Direcció General de Comunicació

Ocupació

El Govern destina 29'5 milions d'euros al programa "Noves Cases per a Nous Oficis"

query_builder   8 juny 2010 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern destina 29'5 milions d'euros al programa "Noves Cases per a Nous Oficis"

   
  • L’objectiu és contribuir a inserir laboralment 2.500 joves menors de 25 anys sense Educació Secundària Obligatòria
  • Es faran accions formatives de 12 mesos en àmbits com la gestió del medi ambient, les energies alternatives i les noves tecnologies
 
El Govern ha aprovat la convocatòria de subvencions a les entitats locals per a la realització de projectes del nou programa “Noves Cases per a Nous Oficis”, que té com a objectiu aconseguir una major inserció laboral de persones menors de 25 anys sense Educació Secundària Obligatòria en sectors que generin ocupació, o bé assolir el seu retorn al sistema educatiu. El Programa, que compta amb un pressupost de 29,5 milions d’euros, s’adreça a 2.500 joves.
 
El programa “Noves Cases per a Nous Oficis”, impulsat pel Govern, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, s’ha dissenyat per adequar les noves necessitats ocupacionals derivades de la transformació del mercat de treball i garantir la eficàcia de la formació i de les pràctiques professionals dels joves.
 
Amb la intenció d’incentivar el pas de la persona jove beneficiària al mercat de treball, les “Noves Cases per a Nous Oficis” oferiran accions formatives de 12 mesos (6 de formació i 6 de contracte per a la formació) en sectors, o bé tradicionals, o bé emergents, que generin ocupació. En són exemples la gestió del medi ambient, de l’aigua, de residus i d’energies alternatives; la formació en noves tecnologies i xarxes telemàtiques; els serveis a la infància i joventut; els serveis a persones de la tercera edat i dependents; i les instal·lacions elèctriques i de climatització, entre d’altres.
 
Queden expressament exclosos dels projectes de “Les Noves Cases per a Nous Oficis” els aprenentatges d’oficis relacionats amb el sector de la construcció, tret que estiguin vinculats amb el sector de la rehabilitació d’habitatges socials, d’edificis i equipaments de titularitat o d’ús públic.
 
Les entitats locals seran les encarregades d’executar els programes, que posaran èmfasi en la formació en habilitats bàsiques i competències clau; equilibraran el nombre de dones i homes en les accions; i ajudaran a augmentar els índexs d’inserció laboral.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia