Direcció General de Comunicació

eleccions

El Govern aprova el Decret de normes complementàries per a les eleccions del 14 de febrer

query_builder   22 desembre 2020 15:10

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret de normes complementàries per a les eleccions del 14 de febrer

  • L’Executiu dona llum verda també al Decret de subvencions i comptabilitat electoral


El Govern ha aprovat el decret de normes complementàries de les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer, atesa la signatura del Decret de convocatòria de les eleccions per part del vicepresident, Pere Aragonès. El text incorpora algunes novetats derivades de la pandèmia de la Covid-19, com la introducció de la figura del responsable de seguretat sanitària, que hauran de designar els ajuntaments a cada local electoral i que tindrà la funció d’assegurar durant la jornada el compliment de les mesures de salut pública aprovades pel PROCICAT.

 

En relació amb el vot per correu, el Decret incorpora els acords de la Junta Electoral Central sobre les especificitats del vot per correu provocades per la situació sanitària, i que contempla la possibilitat de fer una sol·licitud telemàtica del vot a partir d’un certificat digital vàlid, i el lliurament del vot al funcionari de Correus en el moment de rebre la documentació electoral. En relació amb el foment de l’accessibilitat del vot, s’incorpora la possibilitat de rebre la documentació de votació en Braille directament al propi domicili per a totes aquelles persones que ho sol·licitin prèviament.

 

El Decret de normes complementàries afegeix també les indemnitzacions que, en forma de bestreta, rebran els ajuntaments per les despeses originades per la pandèmia, com ara les despeses de neteja i desinfecció, de subministrament de materials de protecció o les despeses de personal per assegurar el compliment de les mesures de salut pública.

 

El cens per a les eleccions del 14 de febrer serà el que s’hagi tancat a data 1 d’octubre, i les candidatures tindran termini per les llistes fins l’11 de gener. Dos dies més tard, les candidatures seran publicades al DOGC, i quedaran proclamades el dia 18. La campanya electoral començarà el divendres 29 de gener a les 00h i finalitzarà a la mitjanit del divendres 12 de febrer.

 

El Govern fixa el límit de despesa electoral de les formacions en 0,40euros/habitant

 

El Govern ha aprovat també el Decret de subvencions i compatibilitat electoral. Com és habitual, l’Executiu subvencionarà les despeses dels partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions d’electorals amb motiu de les eleccions del 14 de febrer. Concretament, s’estableix una aportació de 16.101,60€ per escó obtingut, 0,61€ per vot aconseguit per cada formació política en les circumscripcions on com a mínim hagi obtingut un escó, i 0,20€ per cada elector d’una circumscripció electoral (sempre que la candidatura hagi obtingut com a mínim un escó i aconsegueixi formar grup parlamentari) per a les despeses originades per la tramesa directa de sobres i paperetes electorals, propaganda i publicitat.

 

Novament, el Decret inclou un límit de despesa que no podrà superar qualsevol formació política que es presenti a les eleccions, que queda fixat en 0,40€ per habitant de la població de dret.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia